Search
Search
Close this search box.

Zakaj je boljše, če spimo goli

Spanec je zelo pomemben in prav je, da je ta tudi kvaliteten. Nekaj napotkov za bolšji spanec sem že opisala v članku: http://velenjcan.si/nb/lepota-i...

Spanec je zelo pomemben in prav je, da je ta tudi kvaliteten. Nekaj napotkov za bolšji spanec sem že opisala v članku: http://velenjcan.si/nb/lepota-in-zdravje/kako-nacin-spanja-vpilva-na-pocutje. Tokrat pa vam predstavljam nekaj prednosti, če spimo goli.


1. Boljši spanec
Temperatura telesa bi naj tekom noči naravno padla, pižama pa ta proces prekinja. Tako telo ne more ohranjati naravne temperature in posledično se bomo večkrat vmes zbudili, ker nam je naprimer prevroče.

2. Boljši seks
Dotikanje kože izloča hormon oksiocin, ki nas sprošča in povečuje naš libido. Prav tako preprečuje depresijo in zmanjša krvni tlak.

3. Zdrava splovila
Spanje brez pižame dobro dene intimnim predelom. Z "zračenjem" intimnih predelov, preprečujemo nastanek bakterij in glivic, ki se hitro razmnožujejo le v toplem in vlažnem okolju.

4. Kurimo maščobo
Spanje brez oblačil je ponavadi bolj mirno. S premikanjem zaradi neugodja, pa naj bo to temperaturno neugodje ali ne udobna pižama, izloča naše telo stresni hormon koritizol. Če je raven koritizola visok imamo večje poželenje po nezdravi hrani, tako se že lačni zbudimo. Prav tako znižan raven koritizola topi obloge na trebuhu.

5. Lepša koža in lasje
Če je telo stalno toplo, potem preprečimo sproščanje rastnega hormona, ki prispeva k popravljanju naše kože. Sliši se mogoče malce nenavadno, vendar če vas ponoči skoraj malce zebe, bo vaše telo sproščalo hormon, ki gladi gube. 

6. Samozavest
Kako lahko spanje brez pižame vpliva na samozavest je čisto preprosto. Ugodje mehke posteljnine in hladnega zraka nam daje prijeten občutek, ki nam dvigne samozavest. 


Če tega še nikoli niste počeli, potem je lahko sprva to zelo čuden občutek, ko se v posteljo uležemo povsem goli. Najbolje je, da to večkrat poskusite in mogoče vam bo postalo všeč ter boste tudi sami opazili še veliko več prednostismiley!

Foto: Pixabay

Več novic

Družba

Napovednik vikend dogajanja v Velenju

Se še niste odločili, kako boste preživeli ta vikend? Ni problema! Mi smo za vas zbrali različne dogodke, ki vam bodo pomagali pri odločitvi. Ne glede na to, ali ste...
Družba

Ponovno odlični rezultati mladih velenjskih glasbenikov

Na tekmovanju TEMSIG so v kategoriji komornih skupin s pihali (I. b) uspešno nastopili učenci Glasbene šole Velenje....
Družba

Velikonočni zajčki danes obiskali Topolšico, ste jih videli?

Velika noč je pred vrati, že jutri se pričenja velikonočno tridnevje, ki pripravlja Kristjane na praznik v nedeljo....
Družba

Mestni občini Velenje zlati certifikat za doseganje standarda dobrega življenja

Na konferenci Zlati kamen, tradicionalnem srečanju deležnikov s področja lokalne samouprave, so razglasili razvojno najbolj prodorne občine, med katere se po najnovejši analizi ponovno uvršča Velenje....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Zapora ceste v Pohrastniku: v petek med 8. in 13. uro popolna zapora

V petek, 29. marca, bo med 8. in 13. uro na Pohrastniku prišlo do popolne zapore ceste....
Obvestila

Na Gorenjskem klancu prišlo do prometne nesreče

Obvestila

V torek, 26.3.2024 bo prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo

Iz Komunalnega podjetja Velenje so nam sporočili, da bo jutri prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo na območjih Efenkova cesta, Gregorčičeva cesta in Tavčarjeva cesta....
Obvestila

Previdno! V Paki pri Velenju prišlo do prometne nesreče

Voznike, ki se vozite na relaciji Pake pri Velenju obveščamo, da se je pripetila prometna nesreča, nastaja zastoj....

Zadnje osmrtnice

Rudolf Pudgar

Ferdinand Turnšek ST.

Frančiška Grazer

Velenjcan copyright © 2023