Konec tedna napovedan še številčnejši protest na kolesih

Vlada RS je s svojim ravnanjem v trenutnem obdobju poskrbela, da se je na socialnem omrežju Facebook formiralo kar nekaj protivladnih skupin, v katerih dnevno obveščajo o aktualnem političnem dogajanju v državi in opozarjajo na nepravilnosti ravnanja trenutne Vlade. Najbolj znane skupine so Skupina podpore Ivanu Galetu (preko 74 tisoč članov), Vseslovenska vstaja naroda (preko 23 tisoč članov), Podpora in poklon pogumnim (preko 16 tisoč članov).

Tokrat so v skupini Vseslovenska vstaja naroda zanetili svež ogenj, napovedujejo sicer nov protest na kolesih, ki bo v petek, 15. 05. 2020, ob 19h. Kot glavnico zajemajo Ljubljano, k protestu pa pozivajo tudi vsa ostala slovenska mesta.

Na nas se s prošnjo za omembo protesta na kolesih obračajo mnogi. Med drugimi nam je pisal Velenjčan T.J., bralec našega portala, ki je v sklopu protesta želel navesti nekaj besed: "Vse to je jasno povezano s korupcijo, napadi na medije in trenutno pravosodje ter z večkrat nejasnimi ukrepi glede COVID-19." Zaključi s temeljnimi zahtevami za katere se zavzemajo:

  1. Takojšen odstop Vlade
  2. Reformo sistema
  3. Dvig kvalitete življenja ljudi
  4. Zagotovitev razvoja države v pravo smer
  5. Pravičnost za vse

Foto (naslovnica): Facebook

Komentiraj