Najvišja ločljivost fotografije na svetu znaša 365 gigapikslov

Filippo Blengini in Alessandra Bacchilega sta s slednjo fotografijo podrla svetovni rekord. Govorimo o največji panoramski fotografiji vseh časov. Fotografirala sta zasneženi Mont Blanc (Bela gora), najvišjo goro v Alpah. Zaradi snega se njena višina skozi leta spreminja. Visoka pa je približno 4.810 metrov.

Na spodnji povezavi se lahko podate v detajle dela avtorjev fotografije, ki je bila ustvarjena šele po petnajstih dneh na 11,482 metrih nadmorske višine, sestavlja pa jo kar 70.000 fotografij, kar znaša 46 TB na računalniškem disku. Temu pa je sledila še dvomesečna post-produkcija (v tem primeru, obdelava fotografij).

Spletna stran in2white.com je posebej namenjena nastali fotografiji. V spodnjem delu strani lahko upravljate z danimi kontrolami. Poleg prostih rok pri raziskovanju po fotografiji sami, vam kot predlog lahko stran poda tudi hiter ogled najzanimivejših točk fotografije, ki vas bodo osupnile. Med ostalimi lepotami je na fotografiji možno najti tudi orlovo gnezdo in nepričakovane ljudi na sprehodu sredi ničesar.

Fotografija je nastala s Canon EOS 70D (BrenneweiteEF 400mm F2.8).

Komentiraj