Hard rock zasedba Chateau po vrnitvi na sceno predstavlja nov videospot

Skupina Chateau, ki je nastala leta 1986 v Velenju, je januarja letos, po skoraj 10 letih premora, naznanila vrnitev na glasbeno sceno. Da so dobili svež zagon so dokazali že v samem začetku in kmalu napovedali novo pesem z naslovom "Pesmi nove, pesmi stare". Pretekli teden pa so postregli še z videospotom.

Besedilo nove pesmi, katero je prispeval Boris Vratanar, govori o nesojeni ljubezni med fantom in dekletom. Fant, razočaran nad ljubeznijo se po tolažbo obrne na prijatelje. Sledijo pesmi, druženja in s časom nekako pozablja nanjo. Glasbo za skladbo je napisal Zvone Hranjec, ki je poskrbel tudi za zvočno produkcijo. Masterizacijo je opravil Franci Zabukovec “Zabukowski”. Video je režiral in montiral Zvone Hranjec, pri kameri pa je Hranjecu pomagal Jani Napotnik.

Skupina Chateau je zadnjič nastopila na koncertu leta 2011, zasedba pa se od takrat nekoliko razlikuje, jedro in gonilni sili sta še vedno vokalist Matjaž Ograjenšek in kitarist Zvone Hranjec, postavo obnovljene ekipe pa dopolnjujejo bobnar Marin Janez (ex-Res Nulius), basist Boštjan Časl (ex- Res Nulius) in klaviaturist Boris Jelenko.

Komentiraj