PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 31. avgust 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek smo obravnavali tatvino artiklov v trgovini KIK in Lidl pri tem pa sta bili zaloteni dve ženski, za kateri smo napisali kazenski ovadbi, ki smo ju poslali na državno tožilstvo. 

Nekaj minut pred tretjo uro popoldan nas je poklical občan iz Škal, ki je povedal, da mu nagaja sosed. Policisti so zbrali vsa obvestila in ugotovili kakšne so okoliščine prijave. Ker so ugotovili, da elementov prekrška ali kaznivega dejanja ni bilo so vse skupaj zabeležili v poročilu.

Obravnavali smo tudi zlorabo bančne kartice, pri kateri je neznani storilec oškodoval občanko za slabih štirideset evrov. Mi bomo o tem zbrali vsa obvestila in dokaze ter poskušali ugotoviti identiteto storilca kaznivega dejanja, ki ga bomo z ovadbo poslali na sodišče. 

Na Tomšičevi v Velenju je neznani storilec ukradel otroški skiro, v Topolšici pa je neznani moški kričal na kopalce v bazenu. Identiteto slednjega še ugotavljamo. Obravnavali smo še tatvino denarnice v podjetju Gorenje, ki jo je prijavila občanka, ki je kasneje ugotovila, da ima denarnico doma. 

PETEK

V petek je občan k nam prinesel prometni znak, ki ga je našel po naključju. Mi smo znak prevzeli in ga vrnili vzdrževalcu cest.

Ob pol treh nas je občan obvestil, da je bil ogoljufan pri nakupu rabljenega mobilnega telefona, ker je po nakupu ugotovil, da telefonu manjka pripadajoča oprema poleg tega pa je bil telefon pokvarjen. Ker prodajalka o tem ni hotela nič slišati, je kupec obvestil policijo. Kasneje je kupec spet poklical na policijo in povedal, da pa mu je prodajalka le vrnila denar, ter posledično tako odstopa od pregona storilke. Pri tem bi vse opozoril, naj bodo pri nakupu rabljenih stvari še posebej pozorni in naj ne zanemarjajo lastnega občutka, da bi bilo lahko karkoli narobe. Bolje je dvakrat preveriti, kot pa imeti kasneje težave. 

Ob petih popoldan so nas obvestili, da se je na cesti v Belih vodah poškodoval kolesar. Policisti so ugotovili, da je kolesarju pot prekrižal pes, zaradi česar je kolesar padel in se poškodoval. Kolesar je bil lažje telesno poškodovan. Nekaj minut za tem pa smo bili obveščeni še o eni prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti Velenje-Polzela. Tam je zaradi mastnega madeža na cesti, padel motorist s sopotnikom, ki sta se lažje telesno poškodovala. 

SOBOTA

V soboto je neznani storilec poškodoval osebni avtomobil, ki je bil parkiran na Kidričevi cesti, ter s tem, da je razbil zadnjo steklo, oškodoval lastnika za okoli 200 evrov. 

Spet je bila ena oseba zalotena pri tatvini artiklov v trgovini na Štrbenkovi cesti v Velenju. Za kaznivo dejanje tatvine se bo morala zagovarjati na sodišču. 

Ob dvanajstih nas je voznik obvestil, da je na cesti v Topolšici videl dva konja, ki sta se sprehajala po cesti. Policisti konja niso našli.

Ob pol sedmih zvečer smo začeli z zbiranjem obvestil glede prijave občanke, da je njen zet nadnjo in njeno hčerko izvajal nasilje. Ugotovili smo, da gre za kaznivo dejanje nasilje v družini. Nasilnemu možu in zetu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja prav tako pa se bo moral za svoje nasilno obnašanje oziroma kaznivo dejanje nasilje v družini, za katerega je zagrožena kazen do pet let zapora, zagovarjati na sodišču.

Ob 19.10 uri je k nam poklical občan z Vojkove ceste, ki je policistom povedal, da mu je sostanovalec razmetal sobo hkrati pa bi se rad z njim pretepal. Policisti so se z njim pogovorili in mu napisali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

NEDELJA

Nedelja se je začela tako kot sobota. Spet je nekdo poškodoval osebni avtomobil. Tokrat je nekdo razbil steklo na avtomobilu, ki je bil parkiran na Starem trgu v Velenju. 

Burno je bilo tudi v Šoštanju, kjer sta se sprla brata. Prepir zaradi parkirnega prostora se je končal s pretepom. Eden ob bratov je drugega udaril s pestjo v obraz drugi pa je za boj uporabil otroško kolo. Policisti so z vsemi, ki so bili prisotni opravili razgovore, o njunem obnašanju pa bo odločalo pristojno sodišče, saj gre za sum storitve kaznivega dejanja Nasilništva.  

Ob 15.10 uri se je na Goriški cesti v Velenju zgodila prometna nesreča v kateri sicer ni bil nihče poškodovan, s kraja pa je, brez, da bi nudil vse potrebne podatke, odpeljal voznik osebnega avtomobila Citroen Berlingo, sive barve. O pobeglem vozniku še zbiramo podatke in informacije.

Še ena prometna nesreča na Goriški cesti v Velenju pa se je zgodila ob 21.26 uri. Tam je motorist zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču, kolo z motorjem pa se je med drsenjem po cesti zagozdilo pod tovorno vozilo, ki je pripeljalo nasproti. K sreči je motorist utrpel le lažje telesne poškodbe. Ker voznika tovornega vozila ob prihodu policistov na kraj, tam ni bilo več, pozivamo lastnika oziroma voznika tovornega vozila Volkswagen transporter ali crafter, z nameščeno ponjavo ter dvema vrstama sedežev, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče čimprej oglasi na policijski postaji Velenje ali pa pokliče na telefonsko številko 03 8986100.

Pa smo ga dočakali. Prvi šolski dan namreč. Vsi vozniki že verjetno veste, da smo ta dan in še nekaj dni za tem, policisti, še dodatno pozorni na vse kršitelje prometnih predpisov, še posebej tistih, ki so prehitri, uporabljajo med vožnjo telefon ali pa ne zavarujejo otrok, ki jih prevažajo v vozili, kot je to, zaradi varnosti otrok, predvidel zakonodajalec. Naj vas spomnim, da policisti nismo tukaj, da bi kaznovali, ker nam je to všeč temveč, zgolj zato, da zagotovimo varnost najšibkejših udeležencev v cestnem prometu, verjemite pa, da bomo storili vse kar je v naši moči, da bomo zaščitili naše najmlajše pred objestnimi vozniki in tistimi, ki se požvižgajo na varnost v prometu. Vsem tistim, ki pa spoštujete red na cesti, svetujemo, da ste jutri še posebej pozorni v okolici šol, na poteh, ki vodijo v šole, sploh tistih izven naselij, v bližini avtobusnih postajališč in povsod tam, kjer bi lahko pričakovali otroke na cesti. 

Vsem šolarjem želimo srečno in uspešno novo šolsko leto.

Več novic

Šport

Sašo Pistotnik iz Velenja razglašen za teniškega trenerja leta 2023

Na nedavno zaključeni 28. trenerski konferenci Tenis Slovenije, ki je potekala v Termah Čatež, je bila izvedena izjemna čast za velenjskega teniškega trenerja Saša Pistotnika. Med več kot 180 trenerji...
Družba

Župan Boris Goličnik obiskal srečanja starejših v Skornem-Florjanu in Gaberkah

Pododbora območnega združenja Rdečega križa Skorno-Florjan in Gaberke sta včeraj 24. novembra organizirala srečanja za starejše občane. Dogodka se je udeležil tudi župan Boris Goličnik, ki je izrazil svoje občudovanje...
Družba

Velenje zasluženo prejelo priznanje ‘Ljubljenec ljudskih src’ v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna

Velenje, znano po svoji gostoljubnosti in lepoti, je bilo ponovno nagrajeno s prestižnim priznanjem 'Ljubljenec ljudskih src' na zaključni razglasitvi akcije "Moja dežela – lepa in gostoljubna", ki jo organizira...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Delna zapora Kidričeve ceste zaradi ureditve priključka

Od 8. do 20. decembra bo na Kidričevi cesti v veljavi delna zapora zaradi gradbenih del pri ureditvi priključka k domu za varstvo odraslih. V tem obdobju bodo udeleženci v...
Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....

Zadnje osmrtnice

Vida Jazbec

Klemen Rozman

Marija Konovšek Kokot

Velenjcan copyright © 2023