Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 14. september 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 977 klicev občanov. 243 klicev je bilo interventnih, šest ...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 977 klicev občanov. 243 klicev je bilo interventnih, šest nujnih.

Ta konec tedna smo na našem območju obravnavali sedemintrideset prometnih nesreč. V osmih so se udeleženci lažje poškodovali.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali sedemindvajsetkrat.

Od obravnavanega dogajanja s področja kriminalitete sta izstopali kaznivi dejanji poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi ter vlomi in tatvine. Mnogo aktivnosti smo namenili tudi iskanju dveh pogrešanih oseb. Obe smo našli.

V soboto, okoli treh zjutraj, smo ustavljali voznika osebnega vozila, z registrskimi številkami z območja Velike Britanije, ki znakov policistov za ustavljanje ni upošteval. V križišču za Kamnik je voznik na znake policistov ustavil. Ko sta policista nameravala izstopiti iz vozila je voznik sunkovito zapeljal vzvratno in trčil v policijsko vozilo in ga poškodoval, da je bilo nevozno. V Motniku ga je dohitela druga policijska patrulja, bežeči voznik je s svojim vozilo namerno silovito trčil tudi v drugo policijsko vozilo in ga poškodoval tako, da je bilo tudi to nevozno. V trčenju sta se dva policista lažje poškodovala. Voznik je odpeljal naprej proti Kamniku. Zbiranje obvestil potrebnih za identifikacijo pobeglega voznika še poteka. Sledi kazenska ovadba.

V soboto nekaj pred polnočjo smo na območju Laškega obravnavali kršitev javnega reda in miru pred zasebno stanovanjsko hišo. Medtem, ko sta policista zaradi preglasne glasbe lastniku stanovanjske hiše izrekla opozorilo, je eden od prisotnih stekel k policistoma ju napadel ter žalil. Policista sta ga obvladala. Kršitelja smo po dogodku pridržali, v nadaljevanju ga bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Oba policista sta lažje poškodovana.

Petek, 11. september 2020

Prometna varnost

Okoli 14.30 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti v bližini avtocestnega počivališča Tepanje. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V trčenju sta se lažje poškodovali sopotnici v vozilu povzročitelja.

Okoli 15. ure smo v bližini avtocestnega počivališča Tepanje obravnavali še eno prometno nesrečo, katere vzrok je bila prav tako vožnja z neprilagojeno hitrostjo. V trčenju sta se lažje poškodovali sopotnici v vozilu povzročitelja in sopotnica v vozilu drugega v prometni nesreči udeleženega zdravnika.

V Podlogu v Savinjski dolini je okoli 20. ure padel motorist, ki je vozil v smeri Velenja in je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v levem nepreglednem ovinku, zapeljal z vozišča. Pri padcu se je lažje poškodoval.

Kriminaliteta

V Bregu pri Polzeli je neznani storilec iz rezervoarja delovnega stroja ukradel 150 litrov nafte.

Okoli poldneva smo bili obveščeni, da so štiri osebe iz trgovine v Rogaški Slatini ukradle za okoli 50€ artiklov. Ena oseba se je s kraja odpeljala z
osebnim vozilom krškega registrskega območja, ostale so z ukradenimi stvarmi peš pobegnile. Kmalu po dejanju smo osebno vozilo ustavili, prav tako smo izsledili preostale tri, ki so peš pobegnili z ukradenimi stvarmi. Vse štiri smo kazensko ovadili, ukradene stvari pa zasegli in jih vrnili v trgovino.

V trgovskem centru v Celju je varnostnik zalotil osebo, ki je poskušala ukrasti za dobrih 270 € šolskih potrebščin. Sledi kazenska ovadba.

V trgovini v Celju je varnostnik zalotil občanko pri tatvini različnih artiklov vrednih okoli 50 €. Tudi v tem primeru sledi kazenska ovadba.

Na Planinskem vrhu, na območju Policijske postaje Šentjur, smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je
ukradel nekaj zlatnine.

Sobota, 12. september 2020

Prometna varnost

V Šempetru v Savinjski dolini se je v dopoldanskih urah prometni nesreči lažje poškodoval kolesar, v katerega je zaradi nepravilnega premika trčil voznik osebnega vozila.

Na Mariborski cesti v Celju sta zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčila voznika dveh osebnih vozil. Oba voznika sta se v trčenju lažje poškodovala.

V Rogaški Slatini se je poškodovala kolesarka, ki je padla med vožnjo po kolesarski stezi.

Kriminaliteta

V Celju je neznanec z dveh osebnih ukradel registrske tablice.

Nesreča pri delu

Na območju Lemberga je pri prekrivanju strehe z lestve padel 70-letni moški. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je poškodbam na kraju podlegel.

Nedelja, 13. september 2020

Prometna varnost

V Marija Reki, na območju Policijske postaje Žalec, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel kolesar in se lažje poškodoval.

V Šempetru v Savinjski dolini se je lažje poškodoval voznik kolesa z motorjem, ki mu je voznik osebnega vozila izsili prednost. Voznik kolesa z motorjem je pri tem izgubil oblast nad kolesom z motorjem in padel.

Kriminaliteta

Na območju Tabora je neznani storilec močno poškodoval avtodom in iz kabine ukradel kamero. S poškodovanjem in tatvino je lastniku povzročil za okoli 35.000 € škode.

V nedeljo zjutraj smo bili obveščeni o tatvini. Neznani storilec je iz rezervoarja ukrajinskega tovornega vozila, parkiranega na avtocestnem počivališču Lopata, ukradel okoli 200 litrov nafte.

V Šmartnem ob Paki je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Prostore je preiskal, ukradel ni ničesar.

Ilegalni prehodi

V petek smo v Arji vasi izsledili dva državljana Afganistana, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Oba smo po izvedenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Zasegi vozil in vožnja pod vplivom alkohola

V petek pozno zvečer smo v Bukovžlaku obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,84 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku smo odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V soboto smo močno alkoholizirana voznika obravnavali tudi v Žičah in v Slovenskih Konjicah. Preizkus z alkotestom je pri vozniku v Žičah pokazal 0,78 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka pri vozniku v Slovenskih Konjicah pa 0,69 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznikoma smo odvzeli vozniški dovoljenji, zoper oba sledi obdolžilni predlog.

Ta konec tedna smo na našem območju zasegli pet osebnih vozil, tovorno vozilo s priklopnikom, motorno kolo in kolo z motorjem.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Družba

Okusite tradicijo in razvajajte brbončice v Gostilni Acman

Že več kot 40-letna je tradicija Gostilne Acman v Skornem pri Šoštanju, kjer s pestro in bogato ponudbo razvajajo brbončice gostov, ki prihajajo od blizu in od daleč....
Družba

V Paški vasi odprli urejeno športno igrišče

Paška vas je bogatejša za urejeno igrišče, ki so ga včeraj tudi uradno odprli....
Policijsko poročilo

PP Velenje: policijsko poročilo – 15. julij

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Roman Pavič, višji policist I – vodja policijskega okoliša....
Policijsko poročilo

Celjski policisti zaradi neprilagojene vožnje ustavili nemškega voznika, ki je nezakonito prevažal štiri turške državljane

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek popoldne na avtocestnem izvozu Arja vas ustavili nemškega voznika osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V Občini Šmarno ob Paki bo v četrtek občanom na voljo NLB Mobilna poslovalnica Bank&Go

Kot smo poročali pred dnevi, so zaradi prodaje nepremičnine, v kateri je bil do nedavnega lociran bankomat, občani šmarške občine začasno brez opcije dvigovanja denarja. Trenutno poteka pridobitev soglasja za...
Obvestila

Promet v Logarski dolini delno omogočen, pot na Okrešelj zaprta

V Logarski dolini so vzpostavili dostopnost do parkirišča pod slapom Rinka, a po besedah županje Občine Solčava Katarine Prelesnik še ni mogoče govoriti o tem, da je cesta odprta v...
Obvestila

Popolno zaprtje cest Ljubija – Laznik in Mozirje – Mostnar

Včerajšnje neurje je močno prizadelo tudi Občino Mozirje. Na terenu so že interventne službe....
Obvestila

Zaradi včerajšnjega neurja zaprta cesta Logarski kot – Slap Rinka, zasuta je tudi pot do slapa Rinka in Okrešlja

Krajinski park Logarska dolina obvešča, da je cesta Logarski kot - Slap Rinka trenutno zaprta zaradi včerajšnjega močnega neurja zaprta....

Zadnje osmrtnice

Marija Ribarič

Frančiška Trunkl

Hatidža Tubić

Velenjcan copyright © 2023