Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 14. januar 2019

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih preteklega vikenda pričenjamo z obvestili petkovem varnostnem dogajanju. V jutranjih urah s...

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih preteklega vikenda pričenjamo z obvestili petkovem varnostnem dogajanju.

V jutranjih urah smo bili obveščeni o tatvini dveh bund v vrednosti 980 € v eni izmed prodajan trgovskega centra na Mariborski cesti v Celju. Pred dnevi je oškodovano podjetje podalo kazensko ovadbo zoper neznane storilce, ki so v zadnjih štirih mesecih iz trgovine ukradli 25 vrednejših bund. 

V popoldanskih urah smo opravili ogled kraja vloma v osebno vozilo. Neznani storilec je na parkirnem prostoru ob zadnjem vhodu na pokopališče v Žalcu razbil zadnje levo steklo in iz notranjosti vozila otujil moško torbico z dokumenti in večjo vsoto gotovine.

V večernih urah smo v Thermani Laško obravnavali tatvino iz garderobne omarice. Neznanec je iz odklenjene omarice odtujil denarnico z manjšo vsoto denarja.

V soboto smo bili v jutranjih urah obveščeni o vlomu v pastirsko kočo v Radegundi. Neznani storilec je v obdobju zadnjih sedmih dni vlomil v objekt in iz njega odtujil štedilnik na trda goriva.

V popoldanskih urah so policisti v Brežicah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kot sopotnika v vozilu prevažal 28-letnega državljana Albanije, ki je pred tem izven mejnega prehoda na območju Bistrice ob Sotli, ilegalno prestopil državno mejo z Republiko Hrvaško. Po pridržanju in vseh zbranih obvestilih ga bomo zavrnili hrvaškim varnostnim organom.

Okoli poldneva v nedeljo smo v Polulah ustavili 70-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je kršil določbe Zakona o orožju (ZOro-1), ker lovsko orožje in pripadajoče strelivo ni zaprto v embalaži in ločeno od orožja. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola. Policistu so mu orožje in strelivo začasno zasegli. Zoper kršitelja so uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

Včeraj okoli enaindvajsete ure zvečer smo izvedli vrsto aktivnosti pri iskanju pogrešane osebe na območju Mrzlice. Med hojo z Mrzlice, eden izmed treh pohodnikov, ni prišel na dogovorjeno mesto. V času izvajanja nujnih ukrepov iskanja in iskalne akcije se je 35-letni pogrešani okoli triindvajsete ure javil sam. Med hojo se je izgubil in hodil po cesti, kjer je ustavil voznika osebnega avtomobila, ki ga je pripeljal nazaj do vozila.

Okoli dvaindvajsete ure smo bili obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj drugega nadstropja stanovanjske hiše na Gregorčičevi ulici v Celju. Vzrok požara, do katerega naj bi prišlo v kuhinji, bomo ugotavljali v jutranjih urah današnjega dne. Nastala je manjša gmotna škoda.

S tem obvestilom zaključujemo naše današnje javljanje. 


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročal dr. Peter Pungartnik, vodja oddelka za operativno OKC PU Celje.

Več novic

Družba

Violinistki velenjske glasbene šole blesteli na spletnem tekmovanju London Young Musician

Dve violinistki Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, pod vodstvom mentorice Danice Koren, sta sodelovali na Mednarodnem spletnem tekmovanju London Young Musician....
Družba

Taborniki Rodu Pusti grad Šoštanj so se udeležili Pomladovanja 2024

V petek, 5. aprila, se je taborniški rod Pusti grad Šoštanj podal na pomladovanje na Paški Kozjak. ...
Družba

Harmonikarski orkester Barbara Premogovnika Velenje obeležil 25 let delovanja

Harmonikarski orkester Barbara Premogovnika Velenje je v četrtek, 21. marca, v Muzeju premogovništva Slovenije obeležil dve desetletji in pol skupnega ustvarjanja. ...
Družba

5 razlogov, zakaj potrebujete prehodne odeje za popolno in udobno spanje v pomladnih dneh

Pomlad ni idealna le za čiščenje vašega doma, ampak je s spreminjanjem temperature to idealen čas tudi za menjavo posteljnine. Preverite, zakaj je prehodna odeja najboljša izbira za ta letni...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Frančiška Urbanc

Barbara Rajter

Franc Mevc

Velenjcan copyright © 2023