Prometno poročilo, sreda 17.oktober 2018 ob 16:23

Stanje na cestah danes (DARS d.d.).

Zastoj pred delovno zaporo je na primorski avtocesti med Senožečami in Razdrtim proti Ljubljani, približno 4 km. Obvoz možen za osebna vozila po vzporedni cesti.

Na glavni cesti Nova Gorica - Tolmin je zaradi prometne nesreče pri odcepu za Sela pri Volčah promet urejen izmenično enosmerno.

Zaradi popolne zapore, zaradi del, mostu čez Savo v Kranju na vseh obvoznih cestah nastajajo zastoji.

Čakalna doba je na mejnem prehodu Obrežje.

Zaradi popoldanske prometne konice je promet povečan na cestah iz mestnih središč ter na mestnih obvoznicah.

Delovne zapore:
- Nocoj bo zaprt predor Sten, 
na škofjeloški obvoznici, med 23. in 4. uro zjutraj, zaradi vzdrževalnih del.
Na vzhodni ljubljanski obvoznici je pred pokritim vkopom Strmec proti Malencam zaradi popravila poškodovanega jaška zaprt desni pas.
- Štajerska avtocesta bo med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaprta vsako noč med tednom med 21. in 6. uro ter v soboto od 21. ure do nedelje do 15. ure. Zaprta bosta tudi uvoza Trojane, tako proti Mariboru kot tudi proti Ljubljani, obvoz bo po vzporedni regionalni cesti. Zapore so predvidene, do 29.10.
- Na gorenjski avtocesti bo proti Karavankam zaprt uvoz na počivališče Jesenice predvidoma do 30. 10.
- Cesta Domžale - Šmarca med Nožicami in Šmarco je zaprta do 18. 10., do 19. ure.
- Cesta Logatec - Žiri bo pri Rovtah zaradi obnove ceste zaprta do 16. novembra.
- V soboto, 20. 10., bo na cesti Begunje na Gorenjskem - Bistrica pri Tržiču v Begunjah popolna zapora med 7. in 18. uro.

Popolna zapora je med razcepom Nanos in Vipavo proti Italiji. Obvoz je po vzporedni regionalni cesti Razdrto - Vipava, za tranzitni promet proti Italiji pa preko prehoda Fernetiči. Prav tako je zaprt izvoz Nanos iz smeri Kopra proti Novi Gorici, predvidoma do 21.10. 2018.