Obveščanje o dogodkih (SPIN)

Avtomatično posodobljene informacije o dogajanju v naši okolici (Ministrstvo RS za obrambo).

POŽARI IN EKSPLOZIJE (23.04.2018 19:00)

Požari v objektih - Drugi gradbeni inženirski objekti
Ob 15.49 je v Arclinu, občina Vojnik, zagorelo v prezračevalnem sistemu mizarske delavnice. Posredovali so gasilci PGD Vojnik in Škofja vas, ki so požar omejili in pogasili. Višina materialne škode še ni znana.

POŽARI IN EKSPLOZIJE (23.04.2018 18:19)

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih - požari v komunalnih in drugih zabojnikih
Ob 16.53 je na Kajuhovi ulici v Celju zagorela vsebina koša za smeti. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so ogenj pogasili. Materialna škoda ni nastala.

NESREČE V PROMETU (23.04.2018 18:12)

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 15.50 je v Spodnjem Grušovju, občina Slovenske Konjice, na avtocesti med Slovensko Bistrico in Tepanjem prišlo do trčenja petih tovornih vozil. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulatorje, nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica pri oskrbi poškodovane osebe, ki je bila ukleščena v vozilu, posipali cestišče z vpojnimi sredstvi in ga očistili. Zavarovali so tudi kraj pristanka helikopterja policijskega helikopterja, ki je v spremstvu dežurne ekipe HNMP iz Maribora, prepeljal poškodovanca v UKC Maribor. Eno tovorno vozilo je uničeno, štiri pa poškodovana.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ (23.04.2018 11:49)

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Ob 11.21 so na Rimski cesti v Laškem gasilci PGD Laško s tehničnim posegom odprli vrata dvigala in iz njega rešili dve osebi.

NESREČE V PROMETU (23.04.2018 05:55)

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 4.59 je prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil na cesti Žalec–Velenje pri kraju Vodosteč, občina Žalec. Posredovali so gasilci PGE Celje, PGD Velenje in Žalec, ki so eno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila, proti naletno in proti požarno zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli z absorbentom razlite motorne tekočine ter nudili ostalo potrebno pomoč policiji in NMP. Reševalci NMP Celje in Velenje so dve poškodovani osebi prepeljali na zdravljenje v SB Celje.