Obveščanje o dogodkih (SPIN)

Avtomatično posodobljene informacije o dogajanju v naši okolici (Ministrstvo RS za obrambo).

NESREČE V PROMETU (18.08.2018 16:43)

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 15.31 je v Ravnah, občina Šoštanj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča, se prevračalo po travniku, med prevračanjem pa je voznik padel iz vozila. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč reševalcem NMP Velenje, ki so poškodovanega prepeljali v celjsko bolnišnico.

NESREČE V PROMETU (18.08.2018 16:36)

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 15.36 je na viaduktu Škedenj v smeri Celja, občina Slovenske Konjice, voznica z osebnim vozilom podrsala ob varovalno ograjo, pri čemer je prišlo do manjšega izteka motornih tekočin. Gasilci PGD Slovenske Konjice in Zreče so protinaletno in protipožarno zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine z absorbentom. Reševalci NMP Konjice so pregledali potnike, ki pa niso bili poškodovani.

DRUGE NESREČE (18.08.2018 14:37)

Nesreče v gorah - nesreče v gorah
Ob 11.59 si je pri Koči na Korošici, občina Luče, planinec poškodoval nogo in sam ni mogel hoditi. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje in posadka s helikopterjem Slovenske vojske, ki je planinca v spremstvu dežurne ekipe GRS z Brnika prepeljal do vojaškega heliporta v Celju, kjer so ga prevzeli v reševalci NMP Celje in z reševalnim vozilom odpeljali v SB Celje.

NESREČE V PROMETU (18.08.2018 12:46)

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 10.26 je v Spodnji Rečici, občina Laško, prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Laško, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine. V nesreči sta se dve osebi lažje telesno poškodovali in bosta sami poiskali zdravniško oskrbo.

DRUGE NESREČE (18.08.2018 10:53)

Reševanja obolelih oseb - reševanje obolelih (tudi helikopterski prevozi med bolnišnicami)
Ob 10.15 se je v Andražu nad Polzelo, občina Polzela, oseba zgrudila brez znakov življenja. Posredovali so gasilci PGD Andraž nad Polzelo, ki so osebo oživljali do prihoda reševalcev.