ŽRK Velenje prvak 1.B državne lige

Odlična predstava rokometašic Velenja, kopica izjemnih zadetkov, neverjetnih 20 obramb odlične Aide Hadžić, lepo število navijačev, uradni napovedovalec, vse to je velenjska Rdeča dvorana ponujala minulo nedeljo.

Viniles

Velenjčanke so z odlično igro prišle do nove, skupno 17. zmage v tekmovalni sezoni 2017/2018, na koncu zanesljivo in popolnoma zasluženo osvojile prvenstvo, velikih 6 točk naskoka pred glavnim konkurentom RK Naklo. V zadnjem krogu pred lepim številom gledalcev velika zmaga proti ekipi Šempeter Vrtojba, letošnja že četrta medsebojna tekma, vselej pa so bile uspešnejše velenjčanke.

Tekmo so bolje začele domačinke, v minuti igre z zadetkoma Nastje Ferenc in Nike Oder vodile že 2:0. Gostje so hitro izenačile, nato pa je vse do 17. minute sledilo izmenjavanje obeh ekip v vodstvu. V tem obdobju se je z odličnimi obrambami izkazala domača vratarka Hadžić, ki je igralke Šempeter Vrtojbe spravljala dobesedno v obup, saj jim ni dovolila pobega na dva ali več golov razlike. V nadaljevanju so velenjčanke še naprej z vrhunskimi obrambami Hadžičeve in v 41. minuti s prekrasnim golom Tjaše Smonkar prvič na tekmi povedle s tremi goli razlike, v zadnji minuti pa z golom Žekić končale polčas z rezultatom 15:11.

Tudi v 2. polčasu domača vratarka Aida Hadžić nadaljuje z dobrimi obrambami, strelsko razpoložene Smonkar, Oder, Ferenc in ostale pa s kopico prekrasnih zadetkov vodstvo višale iz minute v minuto. Omeniti je potrebno tudi pravi projektil mlade Žekičeve v 52. minuti tekme za rezultat 31:18. V zadnjih minutah pa so priložnost dobile tudi nekatere mlajše igralke, ki so brez težav ohranjale prigarano prednost izkušenejših kolegic. Maida Alekić pa je s svojim prvim zadetkom ligaškega prvenstva postavila končni rezultat 36:23 in v Rdeči dvorani se je takoj  po zadnjem sodnikovem žvižgu skupaj z navijači začelo veselje.

Prvakinjam 1.B državne lige je medalje podelila Andreja Katič, ter zmagovalni pokal predala kapetanki Ljiljani Simić. Slovenski trenerski kralj Branko Tamše pa je Niki Oder izročil nagrado, ki je s 137. zadetki popolnoma zasluženo osvojila laskavi naziv za najboljšo strelko sezone. Potrebno je omeniti še Nastjo Ferenc in Adrijano Černivec, saj sta končali na tretjem in petem mestu vseh strelk.

Komentiraj /