V četrtek obračun nekdanjega selektorja in njegovega pomočnika

Viniles

Po koncu nastopov v VELUX EHF Ligi prvakov rokometašem Gorenja Velenja izmed ligaških tekmovanj do pomladi ostajajo le nastopi v Ligi SEHA Gazprom. Nov preizkus med regionalno druščino jih čaka ta četrtek, ko se bodo ob 18. uri v slovaškem Prešovu pomerili s Tatranom. Tekmo bo prenašal Šport TV 2.

Serijski slovaški državni prvaki – najboljša ekipa v svoji državi so zadnjih 11 sezon – v regionalnem tekmovanju trenutno zasedajo četrto mesto. Na osmih tekmah so dosegli pet zmag ter jim dodali tri poraze. Sezono so začeli izjemno, potem ko so na uvodnih tekmah na domačem igrišču na kolena spravili udeleženca VELUX EHF Lige prvakov. Meškov iz Bresta so odpravili s 24:23, Zagrebčane pa s 33:28. Na zadnjem preizkusu so pred dobrim tednom dni nekoliko presenetljivo klonili proti Metalurgu v Skopju (30:31). V jeseni so bili neuspešni na kvalifikacijskem turnirju a nastop med evropsko klubsko elito, so se pa nato uspeli prebiti v skupinski del Pokala EHF.

Ekipo v tej sezoni vodi hrvaški strokovnjak Slavko Goluža, ki se izjemno dobro pozna tudi z velenjskim trenerjem Željkom Babićem. Slednji je bil namreč nekaj let njegov pomočnik v hrvaški izbrani vrsti. Skupaj sta osvojila bronaste medalje na evropskem prvenstvu v Srbiji (2012), olimpijskih igrah v Londonu (2012) ter na svetovnem prvenstvu v Španiji (2013).

Prvo ime Tatrana med regionalno druščino je Hrvat Bruno Butorac (188 cm, 1994). Desnikrilni rokometaš je v tej sezoni zabil že 60 golov, s čimer je z naskokom najboljši strelec Lige SEHA Gazprom.

Črno-rumeni so na Slovaško odpotovali brez Alema ToskićaMatjaža Brumna in Žarka Pejovića, katerim je trener Babić namenil počitek. Njihovo mesto bodo zasedli mladi velenjski 17-letni upi Jernej Drobež,Tilen Grobelnik in Domen Tajnik.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
»Tatran je neugodna ekipa, težko bo igrati proti njemu. Prikazati bomo morali dobro igro in se boriti za vsako žogo.«

Jan Tajnik, rokometaš Gorenja Velenja:
»Pričakujem borbeno tekmo. Trener Babić je namenil počitek nekaterim igralcem in bo tako ponudil priložnost mlajših rokometašem. Upam, da jo bomo dobro izkoristili. Na tekmo se odpravljamo z mislijo na zmago.«

LIGA SEHA GAZPROM, 9. KOLO:

Četrtek, 7. decembra, ob 18.00:
TATRAN PREŠOV : GORENJE VELENJE (prenos na Šport TV 2)

LESTVICA LIGE SEHA GAZROM:

Komentiraj /