Paraolimpijec Jernej Slivnik obiskal otroke vrtca Najdihojca

Jernej je otrokom položil na srce, naj nikoli ne obupajo, saj lahko še tako težke življenjske preizkušnje prinesejo tudi lepe in dobre stvari.

Viniles

Včeraj, v ponedeljek, 11. 6. 2018, je Velenje obiskal paraolimpijec Jernej Slivnik, ki je letos na paraolimpijskih igrah v Južni Koreji dosegel odlično 12. mesto v paraskiju.

Povod obiska je bil projekt vrtca Najdihojca, v okviru katerega so otroci, ki obiskujejo to enoto Vrtca Velenje, v času zimskih olimpijskih in paraolimpijskih iger spoznavali olimpijske in paraolimpijske športe, ustvarjali na to temo in pripravili razstavi v vrtcu ter v Nakupovalnem centru Velenjka.

Jernej Slivnik se je otrokom in strokovnim sodelavkam Vrtca Velenje z obiskom zahvalil za odlično izveden projekt, v vrtcu so ob obisku pripravili lep program. Otroci so bili nad srečanjem z vrhunskim parašportnikom navdušeni. Zanj so imeli veliko vprašanj, na katere je Jernej Slivnik z veseljem odgovarjal. Predvsem je otrokom položil na srce, naj nikoli ne obupajo, saj lahko še tako težke življenjske preizkušnje prinesejo tudi lepe in dobre stvari. Z dogodkom je Vrtec Velenje ponovno dokazal, da imajo vzgojno izobraževalne institucije v Mestni občini Velenje izjemno bogat in kakovosten program. 

Uspešnega paraolimpijca je sprejel tudi podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je poudaril, da je takšen obisk dogodek s pomembnim sporočilom, saj je, kot je dejal, Jernej Slivnik dokaz, da lahko vsi, tudi omejitvam navkljub, uspemo in dosežemo svoje sanje. Povedal je še, da v Mestni občini Velenje kot občini po meri invalidov ves čas veliko pozornosti namenjajo odpravljanju ovir in drugim ukrepom, s katerimi izboljšujejo kakovost življenja invalidov in vseh drugih prebivalcev ter jim omogočajo enakovredno in aktivno vključevanje v družbo. 

Jernejem Slivnik si je skupaj s predsednikom Športne zveze Velenje Bogdanom Plaznikom ogledal tudi Smučarsko-skakalni center v Velenju. Ker je Jernej zelo navdušen nad hokejem, so ga sprejeli tudi člani Hokejskega društva Velenje. Ob koncu obiska v Velenju je Jernej Slivnik spoznal tudi Velenjsko plažo in se okopal v Velenjskem jezeru.

Komentiraj /