Janja Garnbret v finalu tekme na Kitajskem

Janja Garnbret se je v Pekingu uvrstila v finale prve od dveh tekem kitajske turneje svetovnega pokala v športnem plezanju. Najbolj prepričljiva je bila tako v kvalifikacijah kot v polfinalu, s prvim dosežkom pa se je uvrstila v odločilni krog tekme v težavnosti v Wujiangu.

Garnbretova slovi kot trenutno najboljša slovenska športna plezalka, svojo spretnost je pokazala v kvalifikacijah tekme v težavnosti v Wujiangu in do vrha splezala obe smeri ter se suvereno zavihtela v polfinale. Osemnajstletna športna plezalka je bila edina, tako v moški kot ženski konkurenci, ki je tudi v polfinalu splezala smer do vrha.

Na petih tekmah je Janja Garnbret zbrala vsega skupaj kar 465 točk. Kar je sto točk več kot jih ima Jain Kim iz Južne Koreje, ki je trenutno na drugem mestu. Tretja v skupnem seštevku pa je Belgijka Anak Verhoevenova, ki za vodilno Slovenko zaostaja velikih 161 točk.

Garnbretova se bliža drugi zaporedni zmagi v seštevku svetovnega pokala v težavnosti, prvič je bila povsem na vrhu razpredelnice že v lanski sezoni.

Omeniti je potrebno tudi uspeh Slovenca Domna Škofica, ki je prav tako v finalu prve od dveh tekem kitajske turneje in je po petih tekmah peti v skupnem seštevku. Tretja Slovenka na tekmah na Kitajskem pa je Mina Markovič, ki je bila šesta v kvalifikacijah in je na koncu zasedla deseto mesto.


Preberite tudi:
3. SLO Open 2017 - mednarodno prvenstvo v Taekwondo-ju
Mestna občine Velenje po meri invalidov
Vsak petek brezplačne vadbe

Komentiraj /