BJJ: Slovenjgradčan Nejc Hodnik v Zagrebu ponovno na najvišji stopnički, med borci prvič tudi Velenjčan

Včeraj, 7.10. 2017, se je od 12. do približno 17. ure odvijal turnir v Zagrebu (v športni dvorani, Dom odbojke Bojan Stranić) iz priznanega, alternativnega parternega športa, imenovan Brazilski Jiu-Jitsu (BJJ). Croatia National Pro Jiu-Jitsu Championship, ki poteka pod svetovno BJJ zvezo, UAEJJF, je včeraj na treh boriščih, za gledalce pripravil kar 122 borb.

Tekmovanje je potekalo v različnih kategorijah, udeležili pa so se ga borci iz klubov celega sveta. Našo deželo so zastopali borci iz ljubljanskega BJJ kluba, svetovno znane organizacije Gracie Barra BJJ. Med njimi, Slovenjgradčan Nejc Hodnik, ki je osvojil prvo mesto v kategoriji modrih pasov, do 85kg in pa prvič na tekmovanju pod zvezo UAEJJF, tudi Velenjčan Ervin Selimović v kategoriji belih pasov, do 77kg, ki je prispel do borbe za bronasto kolajno, a predal zaradi poškodbe rebra.

Nejc Hodnik na prvi stopnički (kategorija modri pasovi, do 85kg)

Nejc Hodnik na prvi stopnički (kategorija modri pasovi, do 85kg)

 

Ervin Selimović (zmaga prvega kroga na predajo)

Ervin Selimović (zmaga prvega kroga na predajo)

 

 

Brazilski Jiu-Jitsu se pridno širi tudi po Sloveniji. Po novem se treningi odvijajo celo v Velenju v prostorih OŠ Šalek, učni program Gracie Barra BJJ. Organizira jih klub MMA Velenje v sodelovanju z Gracie Barra Ljubljana. Vabljeni moški in ženske, vseh starosti. Kontakt: 040 609 917 (Elmedin B.)

 

Komentiraj /