Župan dobitnik zlatega priznanja Zveze slovenskih društev za boj proti raku

Fotografija (zgoraj) z županovega sprejema (z leve proti desni: Dragica Povh, Sonja Turk, Bojan Kontič, Branka Drk in Maja Delopst Košmrlj).

Viniles

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je dobitnik letošnjega zlatega priznanja, ki ga podeljuje Zveza slovenskih društev za boj proti raku. Nagrado so mu podelili za posebno skrb, ki jo namenja za zdravje prebivalcev Šaleške doline. 

Na slavnostni seji Zveze slovenskih društev za boj proti raku, ki je bila 7. marca na Ministrstvu za zdravje, so zaslužnim posameznikom in organizacijam podelili posebna priznanja za prispevek k njenemu delovanju. Zlato priznanje je zaradi odsotnosti župana prevzela predsednica Društva za boj proti raku Velenje Branka Drk. 

V obrazložitvi nagrade so zapisali: »Zlato priznanje zveze podeljujemo županu Mestne občine Velenje Bojanu Kontiču, ki se dobro zaveda in spoštuje delo ljudi, ki delajo na področju primarne preventive, ker je ena njegovih skrbi, tudi zdravje prebivalcev Šaleške doline«. 

Fotografija s podelitve priznanj (z leve proti desni: predsednica Zveze slovenskih društev za boj proti raku dr. Maja Primic Žakelj, ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, sekretarka Zveze slovenskih društev za boj proti raku Amalija Zdelšar in predsednica Društva za boj proti raku Velenje Branka Drk)

Tudi srebrno priznanje Zveze slovenskih društev za boj proti raku je odšlo v Velenje. Prejela ga je Maja Delopst Košmrlj za dolgoletno prostovoljno delo sekretarke in aktivno sodelovanje v Društvu za boj proti raku Velenje.

Predlog za priznanja je podalo Društvo za boj proti raku Velenje, ki aktivno deluje že od leta 1990. Primarno vodilo društva je razbijati tabuje o raku in poučevati o zdravem načinu življenja. Spodbujajo posameznike, da se udeležujejo preventivnih pregledov in da so pozorni na začetne morebitne znake rakastega obolenja.

Danes dopoldan je župan sprejel predstavnice Društva za boj proti raku Velenje – predsednico Branko Drk, podpredsednico Sonjo Turk, nagrajeno sekretarko društva Majo Delopst Košmrlj in članico društva Dragico Povh, ki so mu predale zlato plaketo Zveze slovenskih društev za boj proti raku Velenje. 

Komentiraj /