Stavkovne zahteve delavcev Premogovnika Velenje in invalidskega podjetja HTZ

Viniles

Stavkovni odbor SDRES obvešča, da je včeraj, 12. 1. 2018 ob 14.15 uri, vročil stavkovne zahteve delavcev, ki delajo v Premogovniku Velenje in invalidskem podjetju HTZ Velenje, poslovodstvu premogovnika Velenje. ZAHTEVE SDRES (.pdf)

Ker se direktorica HTZ Velenje ni odzvala na njihov poziv, ji bodo stavkovne zahteve poizkušali vročiti danes. Neuradni razlog odsotnosti direktorice HTZ naj bi bil predvsem v tem, ker po njenem mnenju nismo reprezentativni sindikat v družbi HTZ, da dialog s predstavniki delavcev, ki so podpisali zahteve, ni potreben. 

SDRES opozarja, da je stopnjevanje sindikalnih aktivnosti in stavkovne zahteve s podpisi podprlo kar 674 (3 podpisi so bili podvojeni, 1 podpis smo na željo podpisnika umaknili) delavcev, predvsem delavcev, ki delajo v osnovni dejavnosti pridobivanja premoga in podpornih služb. "Zavedamo se, da je podpora še večja, saj je bilo med delavci začutiti določene pritiske nadrejenih, zato so podporo izrazili zgolj ustno, vsekakor pa je na mestu, da se ne moremo vsi z vsem strinjati. Lažno predstavljanje dejanskega stanja je vedno največ opeklo ravno delavce. Temu smo se tokrat uprli in zahtevamo del za delavce."

Novice uprave in odziv sindikata SPESS na pobudo SDRES po skupnem nastopu. (.pdf)

Stavkovni odbor SDRES pravi da bodo Spessu tudi uradno odgovorili, na novice uprave pa se bodo primerno odzvali.

Komentiraj /