Poslovodstvo zatira gibanje sindikata, ob enem pa molči o težavah

V Premogovniku Velenje se v zadnjih dneh soočajo z reševanjem oziroma težavami na odkopu in izdelavi jamskih prog o katerih poslovodstvo modro molči.

Viniles

Sindikat delavcev Rudarstva in Energetike Slovenije (SDRES), se trdno drži poslanstva, da je vse v rokah množice posameznikov, ki želijo delati in živeti, ne samo preživeti. Za njimi je 5 pogajalskih srečanj v zvezi 13 stavkovnih zahtev, za katere je bil povod izplačilo iz naslova poslovne uspešnosti za leto 2017. Slednje so dosegli, kar je tudi eden od dokazov organiziranega delavstva.

Odstopanja poslovodstva od predlaganega socialnega sporazuma (Več tukaj...) so prevelika in po mnenju stavkovnega odbora nesprejemljiva. Poslovodstvo nadaljuje z ignoranco in njihovim prepričanjem, da zaradi izplačila nagrade za poslovno uspešnost zaposleni niso več pripravljeni stopnjevati sindikalnih aktivnosti. SDRES pravi, da bodo za doseganje uresničevanja ostalih stavkovnih zahtev v naslednjih dneh skupaj z zaposlenimi dorekli naslednje ukrepe oziroma aktivnosti. 

Sindikat želi javnost seznaniti s tem, da kljub milijonskemu vlaganju v tehnološko opremo in opozarjanju stavkovnega odbora na preambiciozno in nerealno planiranje proizvodnje in izdelave jamskih prog, se v Premogovniku Velenje v zadnjih dneh soočajo z reševanjem oziroma težavami na odkopu in izdelavi jamskih prog o katerih poslovodstvo modro molči.

Komentiraj /