Občina uspešno rešuje stanovanjske probleme, število upravičencev do subvencije pa narašča

Čeprav v Velenju letos niso potekale novogradnje neprofitnih stanovanj, je Mestna občina Velenje vseeno rešila že 31 stanovanjskih problemov. Predvidevajo, da jih lahko do konca leta rešijo še vsaj 50, saj trenutno renovirajo 10 praznih stanovanj, nekatere pa bodo najemniki še izpraznili.

Trenutno se na prednostni listi za dodelitev neprofitnih stanovanj nahaja 154 prosilcev. Največ je samskih oseb, kar 71, ki želijo garsonjero ali enosobno stanovanje. Sledi 53 tričlanskih in 21 štiričlanskih družin. Sodeč po omenjenih podatkih bodo v prihodnje v Velenju večinoma gradili manjša stanovanja.

Najemniki s slabim materialnim statusom imajo s strani Mestne občine Velenje subvencionirane najemnine. Center za socialno delo ugotavlja upravičenost do subvencije, število upravičencev pa se vsako leto povečuje. Mestna občina Velenje je v zadnjih petih letih za subvencije prispevala več kot milijon evrov.

Leta 2012 je bilo 156 upravičencev do subvencije, za katere je mestni proračun prispeval 130 tisoč evrov. V lanskem letu pa je bilo število upravičencev skoraj enkrat večje kot v letu 2012. Upravičencev do subvencije je bilo 298, kar je zneslo 312 tisoč evrov subvencij.


Preberite tudi:
Valček, predstava pouličnega gledališča
VIDEO: Tokrat PLJUSK v videu s strani Mestne občine Velenje
Velenjski bazen zaprt zaradi remonta

Komentiraj /