Search
Search
Close this search box.

Nagrajenci ob letošnjem občinskem prazniku

Mestna občina Velenje je v sredo, 19. septembra, ob 18. uri v Domu kulture Velenje pripravila osrednjo slovesnost ob prazniku Mestne občine Velenje...

Mestna občina Velenje je v sredo, 19. septembra, ob 18. uri v Domu kulture Velenje pripravila osrednjo slovesnost ob prazniku Mestne občine Velenje.

Župan vsako leto na občinski slovesnosti po lastni presoji podeli priznanja posameznikom, združenjem občanov ali pravnim osebam za enkratne dosežke na kateremkoli področju, ki ima pomen za razvoj ali prepoznavnost občine. 

LETOŠNJI NAGRAJENCI

Priznanje župana:

ANTON KOŠIR

Anton Košir je vodenje Krajevne skupnosti Pesje prevzel leta 1988 in je bil njen predsednik 17 let. V tem času so v Pesju, poleg vseh manjših gradbenih del, izvedli tudi večje projekte kot so: obnova nekaterih cest v Podgorju, ulic in kanalizacij v krajevni skupnosti, ureditev razsvetljave v naselju, napeljana je bila telefonija in kabelska TV. Anton Košir je vsa gradbena dela skrbno nadzoroval, 12 let je bil tajnik društva upokojencev, 12 let predsednik nadzornega odbora društva upokojencev, 10 let je bil blagajnik Združenja borcev za vrednote NOB Velenje, Krajevna organizacija Pesje. Več kot 15 let je vodil in organiziral izlete članov Društva upokojencev Pesje. Že 30 let je član Čebelarske družine Velenje, na podružnični šoli v Vinski Gori je bil devet let mentor mladim čebelarjem. Anton Košir je eden izmed soustanoviteljev Društva za varstvo in vzgojo ptic pevk Velenje, katerega član je že 51 let. Od vseh priznanj mu največ pomeni, da je leta 1981, kot prvi Jugoslovan, vzgojil svetovnega prvaka kanarčka.

Anton Košir prejme priznanje župana Mestne občine Velenje za dolgoletno prizadevno delo na številnih področjih in prispevek k razvoju v Krajevni skupnosti Pesje.

FRANC RAMŠAK

Franc Ramšak je od nekdaj zelo aktiven krajan Krajevne skupnosti Vinska Gora. Bil je član številnih operativnih skupin za ureditev cestišč, leta 1992 pa se je vključil v skupino za izgradnjo novega vodovodnega omrežja Lipje–Črnova, najprej kot podpredsednik režijskega odbora, kmalu pa so ga imenovali za predsednika. Na tem področju je opravil res pionirsko delo, ki je zahtevalo ogromno prepričevanja, udarniških ur in veliko odgovornosti. Po zaključku različnih komunalnih aktivnostih se je Franc Ramšak vključil v več društev in organizacij. Med drugim je bil predsednik Turističnega društva Vinska Gora, soustanovitelj lovskega športnega društva, predsednik nadzornega odbora Združenja borcev za vrednote NOB v Vinski Gori, leta 2003 se je vključil tudi v Društvo upokojencev Vinska Gora. Zelo aktiven je bil v krajevni skupnosti na različnih področjih vse dokler ga ni prizadela huda bolezen.

Franc Ramšak prejme priznanje župana Mestne občine Velenje za dolgoletno prizadevno delo na številnih področjih in prispevek k razvoju Krajevni skupnosti Vinska Gora.

Prejemnika županovega priznanja

Plaketo Mestne občine Velenje prejmejo:

GIBANJE MLADI RAZISKOVALCI ZA RAZVOJ ŠALEŠKE DOLINE

Gibanje Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline deluje že 35 let. Nastalo je v želji, da se mlade iz Šaleške doline vzpodbudi k raziskovanju, inovativnosti in ustvarjalnosti. V gibanju skrbijo za nadarjene učence, dijake, študente in druge mlade, ki se želijo vključiti v gibanje s ciljem, da razvijejo svoje sposobnosti, se vključijo v timsko delo, pridobijo nova znanja in izkušnje.

Doslej je 2.640 mladih raziskovalcev izdelalo 1.358 raziskovalnih nalog. Pri delu jim je pomagalo 1.402 mentorjev in somentorjev.

S ponosom lahko rečemo, da je zgodba Mladih raziskovalcev Šaleške doline zgodba o uspehu, saj raziskovalna dela, ki nastanejo izpod rok mladih raziskovalcev prinesejo številne nove izkušnje in nova znanja ter predstavljajo dodano vrednost za vse, tiste, ki jih pišejo in tiste, ki jih berejo.

Gibanje Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline prejmejo plaketo Mestne občine Velenje za uspešno delovanje na področju izobraževanja mladih.

ČEBELARSKA DRUŽINA VINSKA GORA

Čebelarska družina Vinska Gora deluje že dolgih 90 let. Od nekdaj je bila najpomembnejša naloga čebelarjev skrbeti za zdrav razvoj čebeljih družin ter posledično uspešno opraševanje rastlinja. V Čebelarski družini Vinska Gora se tega dobro zavedajo, saj redno skrbijo za čisto okolje, s svojimi aktivnostmi pa k takšnemu ravnanju spodbujajo tudi druge. Pripravljajo različne prireditve in dogodke, s katerimi osveščajo občane o pomembnosti čebel in medu. Veliko so pripomogli tudi k prizadevanjem za uveljavitev svetovnega dneva čebele, 20. maja. Skrbijo za zdravo pridelavo medu in medenih pridelkov, zato čebelje družine skrbno negujejo s priznanimi in varnimi zdravili. V podružnični osnovni šoli v Vinski Gori izvajajo čebelarski krožek, s katerim spodbujajo čebelarstvo tudi pri mladih.

Čebelarska družina Vinska Gora prejme plaketo Mestne občine Velenje za dolgoletno delo in spodbujanje čebelarstva v lokalni skupnosti.

LOJZKA STROPNIK

Lojzka Stropnik je zaradi svojega dela, iskrenosti, predvsem pa prostovoljstva nepogrešljiva krajanka Krajevne skupnosti Konovo. Kar 25 let je bila članica in predsednica sekcije za družbeno aktivnost žena v Velenju, sodelovala je v organizaciji Rdečega križa Slovenije, Območne združenje Velenje. Dolga leta je bila tudi članica odbora za socialna vprašanja otrok. Lojzka Stropnik je pobudnica in soustanoviteljica Krajevne organizacije Rdečega križa Konovo, njena predsednica je bila več kot 16 let. Je tudi podpredsednica Krajevni odbor Rdečega križa Konovo in članica nadzornega odbora območne organizacije Rdečega križa v Velenju. Že od nekdaj je dajala pobude za aktivnosti, ki so pomagale različnim ljudem v stiski. Leta 1980 je prva organizirala in izpeljala srečanja starejših krajanov Konovega. Veliko let je organizirala in vodila tudi tečaje kuhanja ter šivanja. Še danes organizira čistilne akcije in redno skrbi za urejeno okolico doma krajanov. Lojzka Stropnik sodeluje v pripravi skoraj vseh dogodkov, ki se organizirajo v krajevni skupnosti in je nepogrešljiva v kuhinji doma krajanov.

Lojzka Stropnik prejme plaketo Mestne občine Velenje za dolgoletno prostovoljno delo in prispevek k razvoju lokalne skupnosti.

Prejemniki plakete Mestne občine Velenje

Grb Mestne občine Velenje prejmejo:

ČEBELARSKO DRUŠTVO MLINŠEK VELENJE

Čebelarsko društvo Mlinšek Velenje že 90 let uspešno združuje čebelarje iz velenjske občine ter skrbi za promocijo in razvoj čebelarstva. Člani organizirajo strokovne ekskurzije, predavanja, terenska izobraževanja, usposabljanja za rejo čebel in pridelavo medu. V sodelovanju z veterinarsko službo skrbijo za zdravstveno varstvo čebel. Posebno skrb namenjajo tudi delu z mladimi, ki jih spodbujajo k spoznavanju čebelarstva in pomembnosti čebel. Z zbiranjem medu, deljenjem zgibank ter letakov o čebelah in čebelarstvu sodelujejo tudi pri organizaciji slovenskega zajtrka v vrtcih in šolah.

Čebelarsko društvo Mlinšek Velenje prejme grb Mestne občine Velenje za dolgoletno delo in spodbujanje čebelarstva v lokalni skupnosti.

NOGOMETNI KLUB RUDAR VELENJE

Ljubitelji nogometa so v tekmovalnem letu 1948/49 v okviru premogovniške sindikalne organizacije ustanovili Nogometni klub Rudar, ki letos praznuje 70-letnico delovanja. Članov moštva in njihovih navijačev se že vse od ustanovitve kluba drži vzdevek Knapi. Klub je v sedemdesetih letih obstoja preživel vzpone in padce, a zaradi srčnosti, borbenosti in nogometnega zanesenjaštva mu je vedno uspelo obstati. Najpomembnejše prelomnice prehojene klubske poti so prva uvrstitev v 1. slovensko ligo, uvrstitev v 2. zvezno jugoslovansko nogometno ligo – zahod, osvojitev naslova republiških prvakov in osvojitev naslova »pokalni prvak Slovenije«. Rudarjevo igrišče je bilo najprej v Pesju, nato na travniku nad starim jaloviščem, potem pa blizu železniške postaje, kjer so nogomet igrali skoraj pet let dokler ni bil odprt stadion ob jezeru, kjer igrajo še danes.

Nogometni klub Rudar Velenje prejme grb Mestne občine Velenje za uspešno 70-letno delovanje v lokalni skupnosti.

PODJETJE VEPLAS

Veplas je eden vodilnih proizvajalcev v Evropi in vodilno slovensko podjetje na področju proizvodnje kompozitnih produktov, ki kontinuirano uresničuje svojo vizijo postati prepoznaven proizvajalec HI-TECH kompozitov na zahtevnih evropskih tržiščih in širše. To mu uspeva z visoko kakovostjo izdelkov, ki bazirajo na razvoju sodobnih tehnologij in uporabe najnaprednejših materialov. Veplas se usmerja v panoge z naprednimi kompozitnimi izdelki z visoko dodano vrednostjo in dobrim potencialom rasti. Veplasovi projekti segajo na področje medicine, avtomobilske, letalske in transportne industrije, balistične zaščite ter strojegradnje. Njihovi kupci so večinoma dolgoročni strateški partnerji, s katerimi skupaj gradijo prihodnost. Najpomembnejša tržišča za Veplas so Skandinavija, Nemčija, Avstrija, Francija, Turčija in Slovenija. Izvoz predstavlja kar 90 % celotne prodaje. Skupina Veplas danes zaposluje okoli 250 delavcev, materinska družba Veplas, d. d., pa letos praznuje 40-letnico delovanja.

Podjetje Veplas prejme grb Mestne občine Velenje za uspešno 40-letno delovanje v lokalni skupnosti.

Prejemniki grba Mestne občine Velenje

Fotografija vseh nagrajencev

Več novic

Šport

Velenjski plavalci odlični na plavalnem mitingu v Zagrebu

Minuli vikend je potekal Mednarodni plavalni miting Arena Open 2024 v Zagrebu. Udeležili so se ga tudi plavalci Plavalnega kluba Velenje....
Gospodarstvo

Občinski svet o aktivnostih pri pripravi nujnih zakonov – o prestrukturiranju in o zapiranju premogovnika

Danes se je občinski svet seznanil z aktivnostmi v zvezi s pripravo Zakona o razvojnem prestrukturiranju SAŠA premogovne regije in Zakona o postopnem zapiranju Premogovnika Velenje, ki ju nujno potrebujejo....
Šport

Velenjski sabljač, Leo Čretnik, se je pomeril na Memorijalu Vladimira Mažuranića v Zagrebu

V Zagrebu se je v soboto, 2. marca, odvilo še eno veliko tekmovanje z mednarodno udeležbo – Memorijal Vladimira Mažuranića, Evropski pokal za člane (U23) v floretu in meču....
Družba

Ponovno odlični rezultati mladih velenjskih glasbenikov

Na tekmovanju TEMSIG so v kategoriji komornih skupin s pihali (I. b) uspešno nastopili učenci Glasbene šole Velenje....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....
Obvestila

Zapora ceste v Pohrastniku: v petek med 8. in 13. uro popolna zapora

V petek, 29. marca, bo med 8. in 13. uro na Pohrastniku prišlo do popolne zapore ceste....
Obvestila

Na Gorenjskem klancu prišlo do prometne nesreče

Obvestila

V torek, 26.3.2024 bo prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo

Iz Komunalnega podjetja Velenje so nam sporočili, da bo jutri prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo na območjih Efenkova cesta, Gregorčičeva cesta in Tavčarjeva cesta....

Zadnje osmrtnice

Franc Mravljak

Rudolf Pudgar

Ferdinand Turnšek ST.

Velenjcan copyright © 2023