Odprtje galerijsko umetniške promenade

Viniles

V času prihajajočih praznikov in obdarovanja Galerija Velenje pripravlja promenado umetniških izdelkov različnih avtorjev in tako uresničuje še enega od svojih osrednih ciljev delovanja – približati umetnost domačih ustvarjalcev javnosti. Priložnostna prodajna razstava bo odprta od četrtka, 7. decembra, do sobote, 9. decembra. 

Z različnimi deli se bodo na razstavi predstavili zanimivi ustvarjalci predvsem iz lokalnega in tudi širšega okolja: Sonja Hrastnik Jančič, Nadja Osojnik, Urška Stropnik Šonc, Urška Špeh, Suzana Švent, Klavdija Zupanc, Nataša Tajnik Stupar, Uroš Potočnik, Denis Senegačnik in Klemen Zupanc. Nekateri avtorji bodo tudi sami predstavljali svoja dela in prav gotovo bo to srečanje zanimivo za obiskovalce in tudi za avtorje. 

Letos so zaradi prostorskih omejitev (saj je v galeriji istočasno še razstava slikarke Majde Kurnik) v Galerijo Velenje povabili le manjše število ustvarjalcev, ki pa bodo ponujali pester izbor del. Omejili so tudi dimenzije posameznih del. Ker je prodajna razstava umeščena v praznični čas, bodo posamezni avtorji predstavili dela manjšega formata ter prazničnemu času primerno tematiko.

Galerijsko umetniško promenado bodo odprli v četrtek, 7. decembra, ob 18. uri, ogled in nakup umetniških del pa bo možen v četrtek med 10. in 20. uro, v petek med 10. in 18. uro ter v soboto med 10. in 13. uro.

Komentiraj /