Kaj se v sredo 11. 10., dogaja v Velenju in okolici?

Seznam dogodkov, ki se bodo na današnji dan odvijali v Velenju in okolici.


*Delavnica izdelave nakita

čas: ob 9.00
kraj: Zlati kotiček v Mercator centru Velenje
vstop: Prost vstop

Izdelava nakita iz recikliranih materialov. Brezplačno delavnico bo vodila ga. Hela Oštir.

*Moč branja: bralni klub za odrasle

čas: ob 10.00
kraj: Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
vstop: Prost vstop

Po poletnem premoru nadaljujemo z bralnimi srečanji, ki smo jih poimenovali Moč branja, saj nam dobre zgodbe lahko dajo posebno moč in uvid. Tokrat bomo brali, se pogovarjali ter smejali ob knjigi Fanči s psihiatrije in druge še hujše zgodbe. Gre za zbirko 21 humorističnih esejev izpod peresa priznanega raziskovalca na Inštitutu za kriminologijo in profesorja na Pravni fakulteti v Ljubljani Dragana Petrovca. Bralni klub vodita Brina Zabukovnik Jerič in Andreja Kac

*Spodbujanje zdravega življenjskega sloga – delavnica »Zdravilne lastnosti čokolade«

čas: od 16.00 do 18.30
kraj: Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija, Trg mladosti 6, Velenje (Farmin, 3. nadstropje, levo)
vstop: Prost vstop

*Odkrivanje sebe skozi ples

čas: od 16.30 do 18.00
kraj: AZ Ljudska univerza Velenje
vstop: Prost vstop

Vabljeni na zabavno in prijetno druženje vsi, ki se želite sprostiti na kreativen način, razmigati telo, spoznati sebe, dvigniti samozavest in krepiti samo-sprejemanje ter ljubezen do sebe. Plesno druženje bo vključevalo pogovorni in plesni del, ki se bo zaključil s kratkim sproščanjem.

*Pravljična meditacija za otroke z Janjo in medvedkom Tapkom

čas: ob 17.00
kraj:  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
vstop: Prost vstop

Sproščanje s pravljično meditacijo in tapkanje, pri katerem se bodo otroci »polnili« s pozitivno in ustvarjalno energijo. Meditacija in tapkanje jim bosta pomagala k boljšemu zdravju, boljšim medsebojnim odnosom in uresničevanju njihovih potencialov. Otroci se zelo hitro odzovejo na tapkanje, kadar pri tapkanju uporabimo medvedka ali kako drugo igračko. Na ta način otroci prenesejo vse svoje težave na igračko in se lažje znebijo težav, ki jih imajo. Primerno za otroke od 3. leta.

*Zeliščarna

čas: od 17.00 do 19.00
kraj: Knjižnica Velenje (preddverje)
vstop: Prost vstop

V oktobrski Zeliščarni boste spoznali sveža sezonska zelišča, njih uporabo v vsakdanjem življenju ter poskusili skodelico svežega zeliščnega čaja. Vodi Kata Laštro, kreativna zelčiščarica. V sodelovanju z DPM Levi breg.

*Hidro terapija s plavanjem

čas: od 17.00 do 20.00
kraj: Bazen Topolšica
vstop: Prost vstop

*Oktoberfestič

čas: ob 18.00
kraj: eMCe plac
vstop: Prost vstop

Oktobra bomo v klubu eMCe plac poizkusili približati kulturo pitja piva s kulturno-družabnimi dogodki. Namen projekta je izobraziti obiskovalce o kulturi pitja piva, predstaviti več različnih piv, ki nudijo široko paleto okusov in so primerna za različne priložnosti, kulinariko in tudi za samo pripravo jedi. Skozi celoten Oktoberfestič bo ponudba piva razširjena in tako boste lahko poizkusili odlična piva mikropivovarjev.

*Aromaterapija skozi letne čase: jesen

čas: ob 19.00
kraj: Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
vstop: Prost vstop

Jesen ima prav poseben in zanimivi vonj. Vonj zrelih plodov narave in vonj odpadlih listov se prepleta z vonjem gorečega lesa in pečenega kostanja. V tem obdobju nas najbolje podprejo eterična olja, ki jih pridobivamo iz lesa: smreka, bor, cedra, sandalovina… Obilo predlogov, kdaj in kako lahko ta eterična olja uporabimo, vam bo zaupala mag. Marija Kuster Kortnik.


Ostali dogodki

Komentiraj /