Kaj se v soboto, 15. 7., dogaja v Velenju in okolici?

Za vas smo pripravili seznam dogodkov, ki se bodo na današnji dan odvijali v Velenju in okolici. Na seznamu so tudi dogodki, ki se bodo odvijali dalj časa.


Dnevni dogodki

  • Na ploščadi pri Centru Nova se bo od 7. ure dalje odvijala Mestna tržnica. Tržnica se odvija vsako soboto, na stojnicah pa poteka prodaja domačih pridelkov in izdelkov od svežega sadja in zelenjave, zelišč, medu, mesnih izdelkov, različnih vrst kruha, peciva, rezancev, vina, žganja, sokov do izdelkov domače umetnostne obrti in še marsikaj drugega iz Šaleške ter Zgornje Savinjske doline.
  • V sklopu 33. Poletnih kulturnih prireditev bo pred Domom kulture Velenje ob 10.30 potekala lutkovno-igrana predstava "Trije prašički." Naša dva prašička sta zelo plašna in se zelo bojita otrok. Toda, če jim pomagate, se bosta opogumila in s svojimi igračami samo za vas odigrala svojo najljubšo pravljico. Katero? O treh prašičkih, seveda!
  • Na Velenjskem gradu bo ob 18. uri potekala maša v grajski kapeli in strokovno vodstvo po Velenjskem gradu in njegovi zgodovini. V treh poletnih mesecih se bodo v prenovljeni grajski kapeli, ki je od 22. aprila letos lahko namenjena tudi cerkvenim obredom, zvrstile tri maše, po katerih se bodo obiskovalci Velenjskega gradu lahko brezplačno udeležili strokovnih vodstev po muzejskih razstavah, ki jih bodo pripravili kustosi Muzeja Velenje.

Ostali dogodki


Preberite tudi:
Občina uspešno rešuje stanovanjske probleme, število upravičencev do subvencije pa narašča
Gorenje Velenje bo odprlo sezono z večnim derbijem proti Celju
Velenjski bazen zaprt zaradi remonta

Komentiraj /