Kaj se v petek, 14. 7., dogaja v Velenju in okolici?

Za vas smo pripravili seznam dogodkov, ki se bodo na današnji dan odvijali v Velenju in okolici. Na seznamu so tudi dogodki, ki se bodo odvijali dalj časa.


Dnevni dogodki

  • V prostorih restavracije Pod Jakcem v Velenju, bo med 10. in 14. julijem potekala druga letošnja večdnevna krvodajalska akcija, ki jo organizira Območno združenje Rdečega križa Velenje. V prvih dneh bo krvodajalska akcija potekala za potrebe Zavoda za transfuzijsko medicino Ljubljana, zadnji dan pa za potrebe Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Območno združenje RK Velenje, na akciji pričakuje več kot 1000 darovalcev krvi. Odvzemna mesta bodo 10. julija odprta med 8. in 14. uro, preostale dni pa med 7. in 14. uro.
  • V Gostilni pri Brigiti bo ob 18. uri potekal večer morskih jedi. Naj petki zadišijo po morju. Preživite julijske večere ob dobri morski hrani in nežni spremljavi dalmatinske glasbe. Zaželena je rezervacija (03 897 1002).
  • Na Velenjski plaži bo v baru MiaMia od 20. ure dalje potekal "Večer z Erosi."
  • Od 20. ure dalje bo na ploščadi Restavracije Jezero potekal dogodek "Bossa nova jazz večer: Jure Pukl z gosti."
  • Dejan Štemberger bo pred Domom kulture Velenje ob 21. uri pripravil večer s tolkalom hang. Dejan je eden redkih domačih glasbenikov, ki pri nas igra to tolkalo. Prihaja iz Vipave in se z glasbo ukvarja že vrsto let. Najprej se je začel spoznavati z afriškimi bobni »djembe« in drugimi tolkali. Leta 2007 je odkril in začel igrati na »čarobno glasbilo« - tolkalo Hang (»hang drum«). Hang je sorazmerno novo glasbilo, melodično tolkalo s posebnim, milim zvokom, podobnim zvoku »steel drum«, a vendar drugačno. V tem času je imel priložnost in čast nastopati na veliko različnih dogodkih v Slovenji in v tujini. Igral je z mnogimi različnimi glasbeniki in glasbili (klavir, saksofon, klarinet, razne piščali, viola, digiridu ...). Ob slabem vremenu bo koncert odpadel.

Ostali dogodki


Preberite tudi:
Odslej manjše čakalne dobe v celjski bolnišnici
V občini Šoštanj se nadaljujejo obnove cestnih odsekov
Valček, predstava pouličnega gledališča

Komentiraj /