Kaj se v petek, 12. 01., dogaja v Velenju in okolici?

Seznam dogodkov, ki se bodo na današnji dan odvijali v Velenju in okolici. Za več informacij o dogodku, kliknite na naslov.

Viniles

12. 1. 2018 ob 17.00

Kič

Likovna razstava. Razstava likovnih del, nastalilh na likovni delavnici KIČ, ki jo je vodila akademska slikarka Uršula Skornšek.

Kraj: Vila Bianca
Vstopnina: Prost vstop


12. 1. 2018 ob 18.00

Cool knjiga

Srečanja v letu 2018 bodo otvorili s knjigo grškega avtorja Yanisa Varoufakisa, Ta svet je lahko boljši, ki je prejela nagrado zlata hruška 2017 v kategoriji prevedene mladinske poučne knjige. Avtorjevo pisanje razkriva strastno privrženost možnosti, da bi svet lahko bil boljši in z njo najstnikom daje kakovostno vsebino za izmenjavo mnenj o svetu, v katerega so se rodili. Pogovor bo vodila Andreja Kac.

Kraj: Knjižnica Velenje (mladinska soba)
Vstopnina: Prost vstop


12. 1. 2018 ob 18.00

Vampirček

Filmska predstava (The Little Vampire). Animirana družinska pustolovščina, 83 minut Režija: Chris Brouwer, Karsten Kiilerich.

Kraj: Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 4 €


12. 1. 2018 ob 18.30

Paslika

Filmska predstava (Powidoki). Zgodovinska biografska drama, 98 minut.

Kraj: Kino Velenje (mala dvorana)
Vstopnina: 4 €


12. 1. 2018 ob 19.19

Z družino po južni Ameriki

Kolumbija, Ekvador, Peru, Bolivija,… Spoznali boste, kako je potovati z družino, dvema nahrbtnikoma ter željo, doživeti najdaljše potovanje doslej. Vmes smo igrali veliko nogometa, se učili novih igric, pohajkovali po gorah, se kopali v morju, spoznavali popotnike, predvsem pa prijazne domačine. Predavali bodo Tine, Nace, Polona in Matjaž.

Kraj: Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
Vstopnina: Prost vstop


12. 1. 2018 ob 19.45

Velika igra

Filmska predstava (Molly's Game). Kriminalka, drama, 140 minut Režija: Aaron Sorkin Igrajo: Jessica Chastain, Idris Elba, Natalie Krill, Michael Cera, Kevin Costner, Chris O'Dowd.

Kraj: Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 5 €


12. 1. 2018 ob 20.00

Večer violine in kitare, koncert dua EMINENT

Duo EMINENT sestavljata japonska violinistka Moeko Sugiura in slovenski kitarist in skladatelj Nejc Kuhar. Poslušali bomo njegova avtorska dela ter izbor najzanimivejših skladb za to zasedbo.

Kraj: Glasbena šola Velenje (Orgelska dvorana)
Vstopnina: Prost vstop


12. 1. 2018 ob 20.00

Odprtje razstave Začasna sreča: Omame svet

Ob zaključku literarnega natečaja "Začasna sreča: Omame svet", s katerim smo predvsem mlade nagovorili k pesniškim in proznim refleksijam na temo drog in zasvojenosti, odpiramo razstavo prispelih literarnih del, na kateri bomo predstavili tiskano zbirko vseh prispevkov in razglasili nagrajence. Projekt v sklopu programa eMCe plac ozavešča podpira Ministrstvo za zdravje.

Kraj: eMCe plac
Vstopnina: Prost vstop


12. 1. 2018 ob 22.15

Jumanji: Dobrodošli v džungli

Filmska predstava (Jumanji: Welcome to the Jungle). Kriminalka, drama, 119 minut Režija: Aaron Sorkin Igrajo: Jessica Chastain, Idris Elba, Natalie Krill, Michael Cera, Kevin Costner, Chris O'Dowd.

Kraj: Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 5 €


11. 1 . - 10. 2. 2018

Iztok Šmajs - Muni, Heterogenost/simultanost šest

Pregledna razstava bo s slikami, risbami in fotografijami predstavila ustvarjalca, ki je svojo slikarsko filozofijo zastavil na temeljih vzhodnjaške filozofije, ki jo je zastavil med bivanjem v Aziji. V sedemdesetih letih je bil med ustanovitelji umetniške grupe Hidrogizma, v osemdesetih pa je prejel priznanje na reškem Bienalu mladih. Ves čas deluje v mednarodnem prostoru. Razstava bo na ogled do 10. februarja 2018.

Kraj: Galerija Velenje
Vstopnina: Prost vstop


15. 9. 2017 - 31. 3. 2018

Razstava »Zeleno Velenje, trideset let po ekološki revoluciji«

Razstava, ki je v Galeriji na prostem na ogled do aprila naslednje leto, prikazuje pot, ki jo je Velenje prehodilo od močno degradiranega okolja do enega najkvalitetnejših bivalnih okolij v državi. Pripravili so jo ob 30. obletnici velikega ekološkega protesta, ki je na Titovem trgu v Velenju potekal 8. novembra 1987. V Muzeju Velenje so v sodelovanju z Inštitutom ERICo Velenje ob tej obletnici pripravili tudi publikacijo in scenarij za kratek dokumentarni film.

Kraj: Galerija na prostem (pešpot pri Pošti Velenje)
Vstopnina: Prost vstop


13. 12. 2017 - 31. 1. 2018

Kajuhove pisemske korespondence

Ob obletnici rojstva pesnika Karla Destovnika Kajuha smo pripravili razstavo o njegovi pisemski korespondenci. V ospredju je Kajuhovo dopisovanje z njegovo prvo ljubeznijo Marijo Medved. Razstavo je pripravila Andreja Jurkovnik.

Kraj: Knjižnica Velenje (domoznanski oddelek)
Vstopnina: Prost vstop


15. 12. 2017 - 31. 1. 2018

Branje je žur, reading is cool - 10 let in Harry Potter - 20 let

Knjižnica Velenje in Gimnazija Velenje sodelujeta že 10. leto v projektu z naslovom Branje je žur, reading is cool. Veliko generacij je sodelovalo, mnogo knjig so prebirali in kar nekaj ustvarjalnih večerov so zasnovali skupaj. Zatorej vabljeni na razstavo o 10-letnem delovanju bralnega krožka za najstnike ter 20. letnici izida prve kultne knjige o Harryu Potterju. Avtorji razstave so dijaki Gimnazije Velenje s prof. mag. Alenko Gortan in prof. Darjo Joger Avberšek ter Brina Zabukovnik Jerič.

Kraj: Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
Vstopnina: Prost vstop


15. 12. 2017 - 15. 1. 2018

Fotografska razstava Mire Turnšek

Fotografska razstava fotografinje Mire Turnšek.

Kraj: Fbunker
Vstopnina: Prost vstop


20. 12. 2017 - 20. 1. 2018

Ustvarjeno doma 2017: razstava letošnjih tiskovin in zgoščenk iz občin Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki

Na tradicionalni pregledni razstavi tiskovin in zgoščenk, ki so jih izdali avtorji in založbe iz Šaleške doline, bo predstavljena letošnja bera knjig, brošur, periodike in ostalih tiskovin ter nosilcev zvoka in slike. Razstavo bo pripravil Silvo Grmovšek.

Kraj: Knjižnica Velenje (Osrednje razstavišče)
Vstopnina: Prost vstop


1. 1. - 31. 1. 2018

Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo

Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo. Otroci Vrtca Velenje so se v predprazničnih dneh spraševali, kaj je sreča in kje jo najdejo. Ugotovili so, da jih osrečujejo različne stvari – topel objem, prijazne besede, skodelica vroče čokolade, drobna presenečenja pod smrečico… Srečo so poskušali v različnih tehnikah ujeti tudi na papir.

Kraj: Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
Vstopnina: Prost vstop


1. 1 . - 28. 2. 2018

Pika se po deželi potika

Razstava otroških likovnih idelkov. Pika radovedna, nagajiva predvsem pa iznajdljiva je raziskovala in se potepala po podeželju in po mestu. Otroci so skupaj s Piko v različnih likovnih tehnikah poustvarjali svoja doživetja.

Kraj: Otroško igrišče - Razstavišče 360°
Vstopnina: Prost vstop


3. 1. - 31. 1. 2018

Bralka meseca

Bralka meseca januarja bo gospa Helena Žižek. Gradivo na ogledu bo tisto, ki je bralko najbolj zaznamovalo in se ji vtisnilo v srce. Ki jo je preoblikovalo, tolažilo, navdihovalo in razveseljevalo. Ki je pustilo v njej sledi. Želite vedeti, katere knjige so to? Ne zamudite ogleda januarskih Steklenih dvojčkov. Razstavo bo pripravila Stanka Ledinek.

Kraj: Knjižnica Velenje (steklena dvojčka)
Vstopnina: Prost vstop

Komentiraj /