Kaj se v nedeljo, 15. 04., dogaja v Velenju in okolici?

Seznam dogodkov, ki se bodo odvijali v Velenju in okolici. Za več informacij o dogodku, kliknite na naslov.

Viniles

15. 4. 2018 ob 16.00

Čebelica Maja: Medene igre

Otroška matineja (Maya the Bee: The Honey Games). Sinhronizirana animirana družinska pustolovščina, 83 minut.

Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 3,5 €


15. 4. 2018 ob 18.00

Projekt: Titan

Filmska predstava (The Titan). Znanstveno fantastični triler, 97 minut.

Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 5 €


15. 4. 2018 ob 19.00

Slava

Filmska predstava (Glory). Drama, 100 minut.

Kino Velenje (mala dvorana)
Vstopnina: 4 €


15. 4. 2018 ob 20.00

Dunkirk

Filmska predstava. Akcijska vojna drama, 120 minut Režija: Christopher Nolan Igrajo: Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Tom Hardy, Mark Rylance, Harry Styles.

Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 4 €


13. 4 . - 20. 5. 2018

Fotografska razstava »Gluck auf Raibl« / »Srečno!«

S fotografsko razstavo se predstavlja Peter Fettich. Serija fotografij prikazuje avtorjevo osebno doživljanje mesta, v katerem je, kot pravi, pogosto bil, a ga nikoli ni zares obiskal.

Galerija F-bunker (podhod pri Vili Bianca)
Prost vstop


9. 4. - 30. 4. 2018

Krajinska arhitektura na policah Mestne knjižnice Velenje

Raznolike knjige na različne načine obravnavajo krajinsko arhitekturo – so strokovna literatura o materialih, rastlinah ali tehničnih detajlih, so poljudni priročnik za urejanje doma, so otroška pravljica, pesem ali esej, so filozofska ali doktorska razprava, so zgodovinski pregled… vedno pa pripomoček, vir znanja, opomnik pa tudi navdih. V sodelovanju s Skupino krajinskih arhitektk iz Velenja in Društvom krajinskih arhitektov Slovenije (DKAS).

Knjižnica Velenje (ob izposojnem pultu)
Prost vstop


3. 4. - 30. 4. 2018

Pisatelj meseca

Naš »Bralec meseca« se bo tudi v aprilu prelevil v »Pisatelja meseca«. V vitrinah Steklenih dvojčkov bodo na ogled knjige, ki ji je spisal naš rojak, Marjan Marinšek. Pred leti se nam je na istem prostoru že predstavil kot bralec, sedaj nas čakajo še njegova dela. Vabljeni na ogled! Razstavo bo pripravila Stanka Ledinek.

Knjižnica Velenje (Steklena dvojčka)
Prost vstop


3. 4. - 30. 4. 2018

Od dedkov do vnukov

Člani Rodoslovne skupine Velenje se predstavljajo s svojimi rodovniki.

Knjižnica Velenje (Sončna stena)
Prost vstop


3. 4. - 30. 4. 2018

Kajuhove pisemske korespondence

Ciklus razstav o Kajuhovem dopisovanju nadaljujemo z aprilsko tretjo razstavo o pesnikovi korespondenci z njegovim sošolcem in pesnikom Francem Primcem. Avtorica razstave je Andreja Jurkovnik.

Knjižnica Velenje (Domoznansko razstavišče)
Prost vstop


15. 9. 2017 - 18. 4. 2018

Razstava »Zeleno Velenje, trideset let po ekološki revoluciji«

Razstava, ki je v Galeriji na prostem na ogled do aprila naslednje leto, prikazuje pot, ki jo je Velenje prehodilo od močno degradiranega okolja do enega najkvalitetnejših bivalnih okolij v državi. Pripravili so jo ob 30. obletnici velikega ekološkega protesta, ki je na Titovem trgu v Velenju potekal 8. novembra 1987. V Muzeju Velenje so v sodelovanju z Inštitutom ERICo Velenje ob tej obletnici pripravili tudi publikacijo in scenarij za kratek dokumentarni film.

Galerija na prostem (pešpot pri Pošti Velenje)
Prost vstop


22. 3 . - 19. 4. 2018

Velenje – javna plastika

»Prav gotovo je Velenje mesto, ki je v obdobju po drugi svetovni vojni in do danes postavilo na svojih javnih površinah največ skulptur na območju širšega mestnega jedra...Pri tem ne smemo pozabiti, da gre za več del, ki predstavljajo tudi izjemno kakovost, če omenimo le avtorje kot so Batič, Meštrovič ali Augustinčič.«, je zapisal v knjigi Velenje – javna plastika avtor, dr. Boris Gorupič. Razstava z istoimenskim naslovom prikazuje izjemna kiparska dela, ki krasijo naše mesto.

Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
Prost vstop


22. 3 . - 21. 4. 2018

Boris Jesih, Refleksije

Pregledna razstava. Boris Jesih se je umetniško uveljavil konec šestdesetih let v krogu ekspresivnih figuralikov. Pod vplivom poparta se je z geometrijskim preoblikovanjem vsakdanjih predmetov odzival na značilnosti duha časa in se kasneje usmeril predvsem v krajinarstvo. Kot grafik se odlikuje v tehnikah visokega in ploskega tiska, z vrhuncem v barvni litografiji in kot nagrajenec 13. mednarodnega grafičnega bienala leta 1979. Razstava bo na ogled tudi v razstavišču Gorenje.

Galerija Velenje
Prost vstop


12. 3 . - 30. 4. 2018

Obisk šole v Romuniji

OŠ Mihe Pintarja Toleda predstavlja utrinke mednarodne izmenjave učencev v Romuniji. Izmenjava je potekala v sklopu projekta Erasmus+. Učenci so tokrat obiskali šolo v mestu Pitesti, kjer so spoznavali njihov šolski sistem, kulturo, jezik in zgodovino.

Knjižnica Velenje (razstavišče Mladinske sobe)
Prost vstop


1. 1 . - 30. 4. 2018

Razstava "V barvah umetnosti"

Gostujoča razstava Galerije Festić iz Maribora, s katero se predstavljajo izbrani bosansko-hercegovski umetniki, ki so tako ali drugače tesno povezani s Slovenijo.

Velenjski grad
Prost vstop


22. 2 . - 6. 5. 2018

Razstava "Gumbi in gumbarstvo v Šaleški dolini"

Razstava govori o gumbih in zgodovini gumbarstva v Šaleški dolini, predstavlja pa tudi več kot stoletno tradicijo izdelovanja gumbov v družini Dolejši. Njihovo podjetje je danes največji proizvajalec gumbov v Sloveniji.

Velenjski grad
Prost vstop


1. 1 . - 31. 12. 2018

233 stopnic v zgodovino

Razstava, postavljena ob stopnicah, ki od Vile Bianca vodijo do Velenjskega gradu, ponuja kratek, a celovit pregled zgodovine Šaleške doline od pradavnine do današnjih dni.

Pešpot na Velenjski grad
Prost vstop


20. 3 . - 20. 4. 2018

Razstava papirnatega cvetja

Društvo Revivas bo z razstavo v grajski kapeli predstavilo nesnovno kulturno dediščino – izdelovanje rož iz krep papirja, katere nosilke so članice društva. Papirnato cvetje je pomemben del velikonočne okrasitve.

Velenjski grad
Prost vstop


22. 3. 2018 - 20. 4. 2019

Boris Jesih, Podobe raziskovanja

Boris Jesih se je umetniško uveljavil konec šestdesetih let v krogu ekspresivnih figuralikov. Pod vplivom poparta se je z geometrijskim preoblikovanjem vsakdanjih predmetov odzival na značilnosti duha časa in se kasneje usmeril predvsem v krajinarstvo. V razstavišču Gorenje s bo predstavil s slikami.

Razstavišče Gorenje
Prost vstop


1. 1 . - 31. 12. 2018

Sončne zgodbe mladega mesta

Razstava pripoveduje zgodbo o Sončnem parku in Vili Rožle, o času, ko je Velenje postajalo mesto ter o ljudeh, ki so ga zgradili.

Vila Rožle
Prost vstop


28. 3 . - 23. 4. 2018

Velika noč

Predstavitev velikonočnih šeg in navad, dopolnjena z velikonočno obarvanimi izdelki članov Društva Revivas in Društva šaleških likovnikov.

Podhod Pošta
Prost vstop

Komentiraj /