Kaj se v četrtek, 14. 06., dogaja v Velenju in okolici?

Seznam dogodkov, ki se bodo odvijali v Velenju in okolici. Za več informacij o dogodku, kliknite na naslov.

Viniles

14. 6. 2018 od 9.00 do 11.00

Gozdna terapija

Čutno zaznavanje trenutka v naravi. Najpomembneje je živeti zavestno. Povabilo gozdne terapije je, da si s pomočjo sprehoda v naravi očistimo zaznavo in sicer s pozornostjo. V naravi zato, ker je veliko lažje, narava smo mi sami in torej resoniramo z njo. Telo, um in duh se nam sprosti in z vztrajnim držanjem pozornosti na občutku SEM čutimo, da smo eno z vsem kar je. Misli se umaknejo, um se potopi v bit in čutimo mir, dolgo iskani mir.

Prost vstop


14. 6. 2018 ob 17.00

Reciklirane skulpturice

Družinska urica. V času, nasičenem s potrošniškimi dobrinami, se premalokrat zavemo, kje konča večina odsluženih stvari. Zato smo se odločili, da v duhu aktualne razstave Petra Matka tokratno Družinsko urico namenimo izdelovanju majhnih skulptur iz odpadnih materialov in vam na kreativen ter zabaven način približamo umetnost reciklaže.

Galerija Velenje
Prost vstop


14. 6. 2018 od 17.00 do 20.00

5. SREČANJE ČLANOV DRUŠTVA UPOKOJENCEV

Gospod Bernard Drev bo spregovoril o aktivnostih Lovsko športnega društva. Vingosi bodo zaigrali.

LOVSKA KOČA NA LOPATNIKU
Prost vstop


14. 6. 2018 ob 18.00

Večeri v amfiteatru - Plešivški muzikanti

Narodno zabavna skupina iz Plešivca, ki jo sestavlja 10 članov - harmonikarjev, bas in kitara, bodo v samostojnem večeru v amfiteatru obiskovalce navdušili s slovenskimi narodno-zabavnimi melodijami.

Velenjska promenada
Prost vstop


14. 6. 2018 ob 19.19

Študijske, hribovske in kulturne poti po indijski podcelini

Peter Zabret je v skoraj štirih mesecih prepotoval 10.000 km dolgo pot po indijski podcelini. Podrobneje je raziskal predvsem severozahodne pokrajine Indije, kjer vlada ogromna naravna in družbeno-geografska pestrost. Človek dobi občutek, da se z vsakim visokim prelazom zamenja pokrajina, izgled ljudi, religija in kultura.

Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
Prost vstop


14. 6. 2018 ob 18.00 (14. 6 . - 30. 9. 2018)

Odprtje razstave Z veslom in peresom po svetu

Dr. Boruta Koruna poznajo domačini kot šoštanjskega zobozdravnika, širša Slovenija pa predvsem po njegovih zanimivih potopisih, saj večino svojega prostega časa preživi na nenavadnih potovanjih na katera se pogosto poda tudi s kanujem. Na razstavi bodo predstavljeni njegova potovanja in predmeti, ki jih je prinesel s poti.

Velenjski grad
Prost vstop


12. 6 . - 31. 8. 2018

Fotografska razstava »Obrazi Afrike«

Razstava lokalne popotnice, ki jo zanimajo države tretjega sveta, življenje preprostih ljudi in neokrnjena narava. Obrazi Afrike predstavljajo njena srečanja z ljudmi na poteh, ki so jo vodile skozi Kenijo, Ugando, Ruando in Etiopijo.

Velenjski grad
Prost vstop


13. 6. - 16. 6. 2018 od 12.00 do 18.00

Specialitete na žarečem oglju

Ponudba izbranih mesnih jedi z žara na oglje.

TRC Jezero (Restavracija Jezero, terasa)
Prost vstop


14. 6. 2018 od 13.00 do 20.00

Središče mladih in otrok Velenje: delavnice, igre, pomoč pri učenju

Mladim so na voljo opremljeni prostori za kvalitetno druženje in igro. Poleg tedenskih tematskih delavnic (športno-rekreativnih, sprostitvenih, glasbenih, filmskih, kuharskih,…), organiziramo vodene terenske ekskurzije, izlete, večdnevne tabore, tečaje, zanimiva predavanja, skupnostne akcije in razvijamo prostovoljno delo.

Prost vstop


17. 5 . - 31. 8. 2018

Razstava Kako so Pigmejci osvojili Velenje?

Interpretacija je oblika komuniciranja, ki je stara kot človeški rod. In ker je leto 2018 posvečeno kulturni dediščini, sta v projektu združila moči Muzej Velenje in Društvo šaleških likovnikov. V muzeju hranijo lutke pigmejskega lutkovnega gledališča. Gre za izredno najdbo, pomembno tudi v svetovnem merilu. Lutke je muzeju podaril češki kipar František Foit. Zanimiva likovna interpretacija lutk, prenešenih v povsem drugo okolje.

Velenjski grad
Prost vstop


31. 5 . - 31. 8. 2018

Razstava »Zapuščina Ane Lušin, Cankarjeve ljubezni«

Muzej Velenje bo v Cankarjevem letu ob razstavi, posvečeni Cankarjevi ljubezni, učiteljici Ani Lušin, ki je službovala v Plešivcu in je tam tudi pokopana, predstavil tudi novo skladbo - uglasbeno pesem, ki jo je Cankar posvetil Ani Lušin.

Velenjski grad
Prost vstop


1. 6 . - 20. 7. 2018

Mirsad Begić - razstava risb, portretov in kipov

Mirsad Begić. Slovenski kipar in risar bosanskega rodu je bil rojen 1953 v Glamoču v Bosni in Hercegovini. Kiparstvo je študiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 1979 diplomiral. Leta 1986 je pri profesorju Dragu Tršarju končal specialko. Med študijem se je redno izpopolnjeval v Zagrebu. Dodatno se je šolal v Veliki Britaniji. Kot kipar ustvarja v glini, keramiki, bronu in različnih netipičnih materialih, od voska do vrvi, kot risar pa na najrazličnejše papirne nosilce.

Razstavišče Gorenje
Prost vstop


4. 6. - 30. 6. 2018

Skodelica Cankarja

Razstava učencev OŠ MPT in CVIU Velenje pod mentorstvom prof. Klavdije Vidak in prof. Roberta Klančnika.

Knjižnica Velenje (mladinska soba)
Prost vstop


1. 6. - 30. 6. 2018

Knjižnica na plaži

Za vse, ki jim je poležavanje na velenjski plaži premalo, smo pripravili kotiček s knjigami in revijami, da bo poletje polno dobrih zgodb.

Velenjska plaža (Ob MiaMia)
Prost vstop


1. 6. - 30. 6. 2018

Lepo je pomlad` na svet`

Mladim radovednežem Vrtca Velenje so se v igrivem iskanju pomladnih utrinkov porodile izvirne ideje in želje po poustvarjanju doživetij, ki so jih otroci izrazili skozi različne likovne tehnike. Prebujanje narave skozi otroške oči nas v njihovih umetniških delih spomni, kako lepo je pomlad' na svet'.

Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
Prost vstop


1. 6. - 30. 6. 2018

Urša Gradišnik: Madagaskar – kalejdoskop sveta

Madagaskar je raznolik, edinstven, reven in čudovit otok, ki zagotovo očara z epsko pokrajino, edinstvenimi živalskimi vrstami in različnimi kulturami. Razstava fotografij Urše Gradišnik bo na ogled do konca junija.

Knjižnica Velenje (Sončna stena)
Prost vstop


1. 6. - 30. 6. 2018

Bralka meseca

Bralka meseca junija je Kristina Lesjak. Gradivo na ogledu je tisto, ki je bralko najbolj zaznamovalo in se ji vtisnilo v srce. Ki jo je preoblikovalo, tolažilo, navdihovalo in razveseljevalo skozi različna obdobja življenja. Ki je pustilo v njej sledi in jo spremljalo na poti osebnostne rasti. Ne zamudite ogleda junijskih Steklenih dvojčkov. Razstavo je pripravila Stanka Ledinek.

Knjižnica Velenje (Steklena dvojčka)
Prost vstop


1. 6. - 30. 6. 2018

ZELIŠČARNA V STAREM VELENJU

Hiška zelišč - vzgojno izobraževalni projekt Zelena Pismenost. Posredovanje informacij o uporabi zelišč v vsakdanjem življenju, razstava sezonskih divje rastočih zelišč, ponudba izdelkov članov društva, pokušina zeliščnih čajev, kreativne delavnice za vse generacije, glasbena popestritev; Odprto: Vsak torek, četrtek, petek in sobota v mesecu, ob 9. uri do 12. ure in vsako sredo v mesecu, od 16. ure do 19. ure.

Staro Velenje, Stari trg pod kostanji
Prost vstop


1. 6. - 30. 6. 2018

ZELENA PISMENOST

POTUJOČA ZELIŠČARNA – ZELIŠČARSKA POTEPANJA PO KUNIGUNDINIH ZELIŠČARSKIH POTEH. Vabljeni vsi, ki se želite povezati z naravo s pomočjo rastlin in pridobiti koristne informacije o uporabi le – teh za izboljšanje kvalitete življenja. Zbirno mesto udeležencev je pri ZELIŠČARNI- HIŠKI ZELIŠČ v Starem Velenju. Potepanje se konča s čajanko na isti lokaciji. Prijave za ZELIŠČARSKA POTEPANJA z namenom ogleda in spoznavanja rastlin v naravnem okolju, sprejemam na telefon: 041 263 738. V PRIMERU SLABEGA VREMENA, PLANIRANI DOGODEK ODPADE!!!

Prostovoljski prispevek na udeleženca potepanj je v višini 5 evrov


23. 5 . - 16. 6. 2018

Inventura 18 in Peter Matko

V Galeriji Velenje bosta na ogled dve razstavi. V spodnjem nadstropju tradicionalna razstava likovnih del INVENTURA 18, ki so jih v tem šolskem letu ustvarili dijaki Gimnazije Velenje, umetniške gimnazije likovne smeri, v zgornjem nadstropju pa pregledna razstava Petra Matka, ki se bo predstavil z instalacijami, ki jih gradi na slikarskem mediju. Peter Matko je eden prvih članov Društva šaleških likovnikov in član Društva likovnih umetnikov Celje.

Galerija Velenje
Prost vstop


18. 5 . - 30. 6. 2018

1. svetovni dan čebel

Letos 20. maja obeležujemo 1. svetovni dan čebel, za katerega je dala pobudo Čebelarska zveza Slovenije. Zakaj ravno ta dan? Ker se je na ta dan leta 1734 rodil Anton Janša, svetovno znani slovenski čebelar in učitelj čebelarstva na Dunaju. Zaradi njega je postalo čebelarstvo globalno prisotno in zelo popularno. Avtor razstave: Igor Jugović v sodelovanju s Čebelarskim društvom Mlinšek Velenje in Čebelarskim krožkom OŠ Gustava Šiliha Velenje.

Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
Prost vstop


10. 5 . - 31. 8. 2018 od 8.00 do 12.00

10.000 Milj

Raziskovanje Planeta Zemlje. Interaktivno raziskovanje Sveta, virtualni pohod po živalskem svetu in potop v globine morja. Na različnih delavnicah bomo s pomočjo eksperimentov raziskovali zakonitosti Planeta Zemlje njihove prebivalce, rastlinje in podnebje, naravne pojave ter si vizualizirali življenje v prihodnosti. Nova postavitev bo uradno potekala od 21.5.2018 do 31.8.2018 in sicer od 8.00 do 12.00 ure in v popoldanskem času od 14.00 do 18.00 ure, ( vsako polno uro - vodeni ogledi ).

Vzorčno mesto. Kidričeva 2 b
Vstopnina: 7 €


1. 1 . - 31. 12. 2018

Sončne zgodbe mladega mesta

Razstava pripoveduje zgodbo o Sončnem parku in Vili Rožle, o času, ko je Velenje postajalo mesto ter o ljudeh, ki so ga zgradili.

Vila Rožle
Prost vstop


1. 5 . - 30. 6. 2018

Rožnati avtobus

Rastava otroških del Vrtca Velenje. Otroci Vrtca Velenje - iz enote Lučka, so ob različnih projektih svoja doživetja poustvarjali v različnih likovnih tehnikah.

Otroško igrišče - Razstavišče 360°
Prost vstop


24. 4 . - 30. 6. 2018

Slikarska razstava Vasje Ulriha

Vasja Ulrih, po rodu Velenjčan, po izobrazbi akademski kipar, sicer pa tudi restavrator, scenograf in organizator kulturnih dogodkov, se po štiridesetih letih vrača v galerijo na Velenjskem gradu. Tokrat se bo predstavil kot slikar.

Velenjski grad
Prost vstop


1. 1 . - 31. 12. 2018

233 stopnic v zgodovino

Razstava, postavljena ob stopnicah, ki od Vile Bianca vodijo do Velenjskega gradu, ponuja kratek, a celovit pregled zgodovine Šaleške doline od pradavnine do današnjih dni.

Pešpot na Velenjski grad
Prost vstop


18. 4 . - 30. 6. 2018

Razstava ob 70-letnici nogometnega kluba Rudar Velenje

Ob sedemdeseti obletnici ustanovitve Nogometnega kluba Rudar Velenje bodo velenjski muzealci pripravili razstavo, ki bo na ogled na Mestnem stadionu Velenje.

Mestni stadion
Prost vstop

Komentiraj /