Voznik tovornega vozila z magnetom prirejal podatke v zapisovalni napravi

Policisti Postaje prometne policije Celje so v teh dneh obravnavali voznika skupine vozil - vlečnega ter priklopnega vozila. Pri kontroli zapisovalne naprave – digitalnega tahografa v vlečnem vozilu so ugotovili, da ne beleži pravilnih podatkov o aktivnostih voznika ter vozila. V nadaljevanju so ugotovili, da je voznik na vlečnem vozilu uporabljal magnet, s katerim je manipuliral podatke v zapisovalni napravi. S tem je ponarejal, zatajil oziroma uničil točne podatke na tahografu.

Voznika je doletela globa v višini 2.000 €, pravno osebo pa globa v višini 6.000 €.

V poostrenem nadzoru voznikov tovornih vozil, ki so ga v sodelovanju še z drugimi sodelujočimi, policisti Postaje prometne policije Celje izvajali konec prejšnjega tedna in katerega poudarek je bil na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov tovornih vozil, tehnične brezhibnosti in obremenjenosti vozil, nepravilnega nalaganja tovora, upoštevanja predpisanega časa trajanja vožnje in upoštevanja odmorov, so kontrolirali
101 voznika tovornih vozil in 3 voznike avtobusov. Pri voznikih avtobusov so ugotovili tri kršitve, pri voznikih tovornih vozil pa 40. V večini primerov so se kršitve nanašale na preobremenitve vozil (prekoračene osne obremenitve, skupne mase in tudi največje dovoljene mase) ter prekoračitvehitrosti. Preobremenjena vozila so izločili iz prometa.


Preberite tudi:
Šolski center Velenje je dobil novega direktorja
Odprta vrata zavetišča za brezdomne v Velenju
Rok Puvar na Velenjskem jezeru postavil nov Guinnessov rekord

Komentiraj /