V poostrenem nadzoru cestnega prometa ugotovili, da je 21 voznikov vozilo pod vplivom alkohol

Viniles

Na območju Policijske uprave Celje, v noči iz sobote na nedeljo, je PU Celje izvajala poostren nadzor prometa s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov. Z alkotesti so preizkusili 432 voznikov in ugotovili, da jih je 21 vozilo pod vplivoma alkohola.


Včeraj popoldne pa so policisti Postaje prometne policije Celje, v Prekopi, na območju Policijske postaje Žalec ustavili voznika osebnega vozila, ki je skozi naselje, kjer velja omejitev hitrosti 50km/h, vozil 110 km/h. V omenjenem primeru je šlo za izjemno nevarno vožnjo, saj je na območju, kjer je vozil s takšno hitrostjo več križišč, tudi manj preglednih in prehod za pešce. Pri hitrosti 110 km/ voznik v eni sekundi prevozi približno 30 m, pot ustavljanja na suhi cesti pa je 97 m. Poleg vožnje z neprilagojeno hitrostjo je voznik vozil še pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranost je pokazal, da je imel 0,67 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in napisali obdolžilni predlog.

Ob tej priložnosti PU Celje znova opozarja vse udeležence v cestnem prometu, da alkohol ne sodi za volan, saj zavira delovanje človekovih funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu in zmanjšuje sposobnost razumnega ravnanja.

Komentiraj /