PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 16. april 2018

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo pripravil policist Uroš Medved.

Viniles

PROMET:

PETEK
Na petek trinajstega smo obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih ni bil poškodovan nihče, in dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Lažje telesno se je poškodoval tudi pešec, ki je hodil po Kidričevi cesti v Velenju in med hojo stopil na železo. Poškodoval si je nogo, pa smo dogodek zabeležili.

SOBOTA
V soboto so nas napotili v Kavče kjer naj bi na cesti, nered, povzročale krave. Kot smo že vajeni pri tovrstnih intervencijah, kjer nered povzročajo ljudje, tudi tokrat ni bilo nič drugače, saj so se krave pred našim prihodom razbežale. 

Eno prometno nesrečo z materialno škodo smo obravnavali tudi v nedeljo. 

JAVNI RED IN MIR:

SOBOTA
V soboto, malo pred eno uro ponoči, smo opravili intervencijo v lokalu Kotiček bar. Tam smo občanu izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru, kasneje pa smo ga morali še pridržali, saj je s kršitvami nadaljeval. Uporabili smo tudi prisilna sredstva, pri tem pa ni bil poškodovan nihče.

KRIMINALITETA:

ČETRTEK
V četrtek smo obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini, ki se je dogajalo na Šercerjevi ulici v Velenju. Po zbranih obvestilih in opravljenih pogovorih smo nasilnemu možu izrekli ukrep prepovedi približevanja, poleg tega pa se bo moral za svoja dejanja zagovarjati na sodišču.

PETEK
V petek nas je zaskrbljeni občan iz Ložnice obvestil, da pogreša bika. Policisti so odšli na kraj in bika našli okoli 600 metrov od doma. 

Na Stantetovi cesti smo si ogledali kraj vloma v kolesarnico, kjer je neznani storilec ukradel kolo in s tem oškodoval lastnico za okoli 400 EUR.

Kasneje je na policijsko postajo prišel občan, ki je dežurnemu policistu povedal, da mu je v bližini zdravstvenega doma Velenje, neznanec zagrozil z nožem. Mi smo zbrali vsa obvestila in ugotovili, identiteto neznanca, ki ga bomo ovadili na sodišču.

SOBOTA
V soboto zjutraj smo morali v Škalske Cirkovce, kjer je zagorelo v bližini stanovanjske hiše. Požar se je razširil na objekte gasilci pa so požar pogasili. Policisti in kriminalistični tehnik so ugotovili, da gre za požig. Neznanec je s svojim dejanjem povzročil materialno škodo v višini okoli 10.000 EUR. Na podlagi zbranih obvestil in materialnih dokazov bomo požigalca poskušali najti in ga predati sodniku. 

Na postaji hranimo tudi najden šop ključev, na katerih je karabin, ki ga je občan našel na Konovem. Če ključe kdo pogreša naj pride na policijsko postajo Velenje.

Za konec pa še beseda o varnosti kolesarjev in pešcev. Vse kolesarje bi spomnil, da je kolesarska čelada obvezna za vse do 18.leta starosti. Prav tako, čelado priporočamo odraslim, saj so poškodbe glave pri padcih s kolesom, pogosta poškodba. Kolesarje opozarjamo tudi na to, da vozijo po pravilni strani ceste oziroma kolesarke poti, za vožnjo kolesa pa uporabljajo površine, ki so temu namenjene. Vse pešce opozarjamo, da so pri hoji previdni in upoštevajo cestne predpise ob slabi vidljivosti na cesti pa uporabljajte kresničko. 

Komentiraj /