Policijsko poročilo, dne 09. avgust 2018

Milena Trbulin poroča o preteklih dogajanjih na območju PU Celje..

Viniles

Rop zlatarne – Velenje

Včeraj, nekaj čez osmo uro zjutraj, smo bili obveščeni o ropu zlatarne v Velenju. Dva zamaskirana neznanca, visoka, oblečena v temnejša oblačila, sta vstopila v prostore zlatarne na Kardeljevem trgu v Velenju. Medtem, ko je eden zadrževal lastnika je drugi iz sefa ukradel več zlatnine. Nekaj kosov zlatnine sta ukradla tudi, ko sta zapuščala prostore zlatarne, prav tako sta ukradla še nekaj menjalnega denarja. Storilca, ki ju še iščemo, sta po dejanju zbežala v smeri Kardeljeve ulice.

Iskalna akcija pogrešane osebe - Dravograd

Na območju Ojstrice je včeraj potekala iskalna akcija osebe pogrešane ne območju Policijske postaje Maribor. V akciji je poleg dravograjskih policistov sodeloval še policist s službenim psom, pripadniki gorske policijske enote ter pripadniki gorskih reševalnih služb Koroške in Maribora. Sodelujoči so pregledali širše območje Ojstrice, vendar pogrešanega niso našli.

Nevarna vožnja - Radlje ob Dravi

Radeljski policisti so včeraj dopoldne ustavljali 26-letnega voznika motornega kolesa, ki je policijsko vozilo prehiteval pri polni črti in brez da bi nakazal prehitevanje. Policista sta zaradi kršitev voznika ustavljala z modrimi lučmi in sireno, vendar ni ustavil in je nadaljeval z objestno vožnjo, nevarnim prehitevanjem v križišču, prehitevanji preko polne črte in nato po nekaj kilometrih nevarne vožnje ustavil. Voznik je vozil predelano motorno kolo, zaradi česar sta mu policista odredila izredni tehnični pregled, doletela pa ga je še globa v višini 1.300 eur ter 5 kazenskih točk.

Vlom v stanovanjsko hišo - Celje

Na Teharski cesti v Celju smo sinoči obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel nekaj gotovine.

Prijetje oseb ki so ilegalno vstopile v Slovenijo – Rogaška Slatina, Rogatec

Danes, okoli pol treh zjutraj, so policisti v Trličnem prijeli državljana Alžirije in Maroka, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Postopki z njima še potekajo.

Okoli petih zjutraj nas je občanka obvestila, da je na vlaku, ki je vozil iz smeri Rogaške Slatine proti Celju, opazila dva tujca ter posumila, da bi lahko bila ilegalna prebežnika. Policisti so v nadaljnjem postopku ugotovili, da sta tujca, državljana Maroka, dejansko v Slovenijo ilegalno vstopila. Tudi v tem primeru postopki z njima še potekajo.

Vlom v stanovanjsko hišo - Celje

Okoli treh zjutraj so nas lastniki hiše na Cesti na grad v Celju obvestili, da so prijeli moškega, ki je vlomil v njihovo hišo. Moškega so zadržali do prihoda policistov. 35-letnega storilca bomo kazensko ovadili.

Komentiraj /