Vtisi Velenjcan.si na Podjetniškem trampolinu 2018 #02

Kako pa ekipa Velenjcan.si napreduje in podoživlja največji program vitkega podjetništva, širom naše okolice?

Viniles

Ponovno s središča dogajanja z novimi znanji in izkušnjami na področju podjetništva, posledično mirnejši, z bistrimi mislimi. V kolikor ste zamudili vtise s prejšnjega predavanja in vas podrobneje zanima o največjem podjetniškem programu širom naše okolice, t.i. Podjetniški trampolin, preberite Vtisi Velenjcan.si na Podjetniškem trampolinu 2018 #01.

Kot vsak četrtek, vse do Dneva D, smo se v avli PC Standard, tudi včeraj, vsi z idejo zbrali ob 17. uri. Vzdušje je bilo občutno bolj sproščeno. Téma in način predstavitve, pa sta popolnoma ustrezala mojim težavam v trenutni razvojni fazi produkta. Z veseljem sem presedel skoraj 4 ure in podoživljal vsako izrečeno besedo. Predavanje, ki ga je vodil Blaž Zupan je potekalo kot poučen in sproščen pogovor ob kavici. 

Razišči svoj trg in testiraj idejo

Na prejšnjem predavanju smo spoznali širino, na včerajšnjem pa bolj globino začetne in razvojne faze poslovanja. Seznanili smo se z vsakdanjimi psihološkimi komponentami, ki lahko, kot neuravnane, negativno vplivajo na uspeh podjetja, še posebej pri delu v ekipi, saj je ta ključnega pomena za zdravo podjetje. Spoznali smo napake, ki jih kot mladi podjetniki počnemo vsi v razvojni fazi, da bi jih v prihodnje znali preprečiti. Sproti pa smo spoznavali predvsem, kako raziskati svoj trg in kako testirati idejo. Ideja je v bistvu le predvidena rešitev na določen problem in ker je predvidena, jo je potrebno dodobra preveriti, preden stopiš korak naprej, saj ni nujno, da vedno razmišljaš pravilno. Opredelili smo tudi, kako posel ne ceni pridnosti in da je potrebno delovati in razmišljati le pametno, v kolikor želiš doseči želene rezultate. Predavatelj nas je seznanil tudi z gradivi, ki nam bodo miselnost v sklopu podjetništva, usmerili na prave vrednote.

V temu hitremu toku z ogromno obveznostmi, preprosto izgubimo kompas. Te neprecenljive informacije, pa te pomirijo in kar lažje zadihaš, saj te vrnejo na osnove, te naravnajo in opremijo s pravim orodjem ter gorivom za nadaljno pot.


Blaž Zupan, ustanovitelj večih podjetij

Komentiraj /