KULINARIKA: Rižota z jurčki

Banner

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 0,4kg…Arborio riža
  • 200g…Šalotke
  • 1dl…Belega vina
  • 100g…Masla
  • 300g…Jurčkov
  • 0,5dl…Smetane
  • 1l…Jušne osnove
  • Sol, timijan, šetraj
  • 2 stroka česna
  • Parmezan

Na maslu zasteklenimo šalotko in Arborio riž ter zalijemo z belim vinom. Neprestano mešamo, da vino izpari. Nato počasi med mešanjem zalivamo z jušno osnovo ( Riž mora biti kremast, ne tekoč!!) dušimo 5 min. Riž nato odstavimo, da se ohladi. V kozici na maslu prepražimo jurčke, dodamo česen in takoj zalijemo z jušno osnovo. Nato začinimo ter dodamo vnaprej pripravljen riž. Ves čas mešamo in po potrebi zalivamo z jušno osnovo ( Zalivamo samo toliko, da je rižota ves čas kremasta. Na koncu, ko je rižota že skoraj gotova dodamo smetano in dušimo še 2 min. Servirano jed posujemo z parmezanom.

Nasvet: Za rižoto, lahko uporabite različne vrste gob.


Recepte za vas pripravlja Luka Božič.

Banner

Komentarji (0)

  1. Velenjcan logo
    Velenjcan.si Administrator

    Hej, prijatelj/ica! Sporočamo ti, da na to temo še ni bilo podanega pisnega mnenja. Bodi prvi in oddaj komentar z izpolnitvijo spodnjega tekstovnega polja!

Komentiraj