Poporodna masaža in Bownova terapija

Čeprav je 9 mesecev nosečnosti vsekakor prišlo z izzivi se sedaj začenja zares. Ne pravijo zaman, da je rojstvo otroka čudež. Tako fizično kot psihično je rojstvo naporno, stresno in zelo čustveno za mamice. Seveda ste verjetno že slišali za koristi masaže v predporodnem obdobju in Bownove terapije, vendar je prav tako pomembna tudi v obdobju po rojstvu otroka. V poporodnem obdobju potrebuje telo nov zagon in sprostitev, zato je poporodna masaža ali Bownova terapija zelo primerna.

Pozitivni učinki masaže ali Bownove terapije v poporodnem obdobju:

  • Boljši spanec: terapija vam pomaga izboljšati vaše spanje. Vse več zdravstvenih delavcev poudarja, da je spanje zelo pomembno za naše zdravje in le-tega zelo potrebuje novopečena mamica.
  • Lažje dojenje: zmanjšanje bolečin v dojkah in povečana raven prolaktina, ki je pomemben hormon za proizvodnjo mleka, kar vam omogoča lažje dojenje.
  • Zmanjšanje oteklin: mnoge mamice se spopadajo z otečenimi nogami in stopali. Terapija pomaga ublažiti otekanje, saj s pritiski na mišice aktiviramo tudi limfni sistem.
  • Zmanjšanje stresa: imeti otroka je čustveno in fizično težko. Bownova terapija pomaga zmanjšati stres in povečati hormone endorfine, ki so pomembni za naše dobro počutje in srečo. Kar 10-15% mamic se spopada s poporodno depresijo, za katero je to alternativna metoda, ki lahko olajša težavo.

Torej, če ste novopečena mamica ali pa poznate katero, ki to potrebuje, si lahko rezervirate svoj termin kadar bi vam ustrezalo. Lahko nas obiščete v našem centru ali pa nas pokličete na telefonsko številko: 041/278-491 in se naročite.

Konec koncev si vi in vaša mala štruca sreče zaslužita sprostitev. :)


Avtor: David, vodja centra ILON

Komentarji (0)

  1. Velenjcan logo
    Velenjcan.si Administrator

    Hej, prijatelj/ica! Sporočamo ti, da na to temo še ni bilo podanega pisnega mnenja. Bodi prvi in oddaj komentar z izpolnitvijo spodnjega tekstovnega polja!

Komentiraj