Search
Search
Close this search box.

Poporodna masaža in Bownova terapija

Čeprav je 9 mesecev nosečnosti vsekakor prišlo z izzivi se sedaj začenja zares. Ne pravijo zaman, da je rojstvo otroka čudež. Tako fizično kot psihičn...

Čeprav je 9 mesecev nosečnosti vsekakor prišlo z izzivi se sedaj začenja zares. Ne pravijo zaman, da je rojstvo otroka čudež. Tako fizično kot psihično je rojstvo naporno, stresno in zelo čustveno za mamice. Seveda ste verjetno že slišali za koristi masaže v predporodnem obdobju in Bownove terapije, vendar je prav tako pomembna tudi v obdobju po rojstvu otroka. V poporodnem obdobju potrebuje telo nov zagon in sprostitev, zato je poporodna masaža ali Bownova terapija zelo primerna.

Pozitivni učinki masaže ali Bownove terapije v poporodnem obdobju:

  • Boljši spanec: terapija vam pomaga izboljšati vaše spanje. Vse več zdravstvenih delavcev poudarja, da je spanje zelo pomembno za naše zdravje in le-tega zelo potrebuje novopečena mamica.
  • Lažje dojenje: zmanjšanje bolečin v dojkah in povečana raven prolaktina, ki je pomemben hormon za proizvodnjo mleka, kar vam omogoča lažje dojenje.
  • Zmanjšanje oteklin: mnoge mamice se spopadajo z otečenimi nogami in stopali. Terapija pomaga ublažiti otekanje, saj s pritiski na mišice aktiviramo tudi limfni sistem.
  • Zmanjšanje stresa: imeti otroka je čustveno in fizično težko. Bownova terapija pomaga zmanjšati stres in povečati hormone endorfine, ki so pomembni za naše dobro počutje in srečo. Kar 10-15% mamic se spopada s poporodno depresijo, za katero je to alternativna metoda, ki lahko olajša težavo.

Torej, če ste novopečena mamica ali pa poznate katero, ki to potrebuje, si lahko rezervirate svoj termin kadar bi vam ustrezalo. Lahko nas obiščete v našem centru ali pa nas pokličete na telefonsko številko: 041/278-491 in se naročite.

Konec koncev si vi in vaša mala štruca sreče zaslužita sprostitev. 🙂


Avtor: David, vodja centra ILON

Več novic

Družba

Osnovnošolci v Muzeju Velenje odkrivali lepote velikonočnih šeg in navad

Velika noč se hitro približuje in priprave nanjo so v polnem teku....
Družba

Napovednik vikend dogajanja v Velenju

Se še niste odločili, kako boste preživeli ta vikend? Ni problema! Mi smo za vas zbrali različne dogodke, ki vam bodo pomagali pri odločitvi. Ne glede na to, ali ste...
Družba

Harmonikarski orkester Barbara Premogovnika Velenje obeležil 25 let delovanja

Harmonikarski orkester Barbara Premogovnika Velenje je v četrtek, 21. marca, v Muzeju premogovništva Slovenije obeležil dve desetletji in pol skupnega ustvarjanja. ...
Družba

Filmski večer ob 90. obletnici Knjižnice Velenje – popotovanje od leta 1959 do današnjih dni

V sredo, 20. marca, je v Knjižnici Velenje potekal Filmski večer: Knjižnica Velenje nekoč in danes....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Zapora ceste v Pohrastniku: v petek med 8. in 13. uro popolna zapora

V petek, 29. marca, bo med 8. in 13. uro na Pohrastniku prišlo do popolne zapore ceste....
Obvestila

Na Gorenjskem klancu prišlo do prometne nesreče

Obvestila

V torek, 26.3.2024 bo prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo

Iz Komunalnega podjetja Velenje so nam sporočili, da bo jutri prekinjena oskrba s sanitarno toplo vodo na območjih Efenkova cesta, Gregorčičeva cesta in Tavčarjeva cesta....
Obvestila

Previdno! V Paki pri Velenju prišlo do prometne nesreče

Voznike, ki se vozite na relaciji Pake pri Velenju obveščamo, da se je pripetila prometna nesreča, nastaja zastoj....

Zadnje osmrtnice

Rudolf Pudgar

Ferdinand Turnšek ST.

Frančiška Grazer

Velenjcan copyright © 2023