KULINARIKA: Namaz dimljene postrvi

Banner

Za 4 osebe potrebujemo:

  •  3…File postrvi
  •  3…File dimljene postrvi
  •  1 žlica gorčice
  •  1 žlica kisle smetane 
  •  1 žlička kaper
  •  2 ostra feferona
  • sol, poper, peteršilj

V ponvi popečemo file postrvi, mu odstranimo kožo in damo v hladilnik. Dimljeni postrvi prav tako odstranimo kožo in jo prihranimo za kasneje. V multipraktik damo dimljeno postrv, popečene in ohlajene postrvje fileje, sol, poper, gorčico, kislo smetano, ostre feferone, peteršilj ter kapre. Vse skupaj dobro zmiksamo in postavimo na hladno. Kožo dimljene postrvi damo v pečico na 190° za 15 min. in jo serviramo zraven namaza kot čips.

Nasvet: Zraven namaza lahko postrežemo popečen toast in postrvin kaviar.

Banner

Komentarji (0)

  1. Velenjcan logo
    Velenjcan.si Administrator

    Hej, prijatelj/ica! Sporočamo ti, da na to temo še ni bilo podanega pisnega mnenja. Bodi prvi in oddaj komentar z izpolnitvijo spodnjega tekstovnega polja!

Komentiraj