Kako do vozniškega izpita?

Ste se kdaj spraševali kaj vse morate urediti preden pričnete z opravljanjem vozniškega izpita? Na koga se obrniti, da pridobite prave informacije?

V sodelovanju s šolo vožnje RELAX Velenje opisujemo postopek: KAKO DO VOZNIŠKEGA IZPITA.

1. PRIJAVA V TEČAJ CPP
Kandidat se prijavi v tečaj cestno prometnih predpisov, ki ga organizira šola vožnje. Osnovni tečaj traja 4 dni po 4 šolske ure, nato sledi dodatni deli v trajanju 4 do 8 šolskih ur, odvisno od kategorije za katero se usposabljate.

Starostni pogoji za prijavo v tečaj so sledeči:

  • AM - 6 mesecev pred dopolnjenim 15 letom
  • A1 - 6 mesecev pred dopolnjenim 16 letom
  • A2 - 6 mesecev pred dopolnjenim 18 letom
  • A  - 6 mesecev pred dopolnjenim 24 letom ali pri 20 letih ob pogoju, da ima kandidat že kategorijo A2
  • B  - pri dopolnjenih 16 letih (vožnja s spremljevalcem) ali 6 mesecev pred dopolnjenim 18 letom

2. ZDRAVNIŠKI PREGLED
Med opravljanjem tečaja CPP se prijavite na zdravniški pregled pri specialistu medicine dela. Veljavnost zdravniškega spričevala je 3 leta. Cena je cca 30,00 €.

3. TEČAJ IN IZPIT IZ PRVE POMOČI
Tečaj in izpit prve pomoči izvaja Rdeči križ Velenje. Traja 3 dni od tega sta 2 dni predavanj čemur sledi izpit. Izpit je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Cena 84,36 €.

4. PRIJAVA NA REPUBLIŠKE TESTE CPP
Na republiške teste (teoretični del izpita) se lahko prijavite, ko imate opravljene vse zgoraj naštete korake. Prijavite se na svoji upravni enoti, cena prijave znaša 31,91€.

5. PRIČETEK VOŽNJE – PRAKTIČNI DEL
Po uspešno opravljenem teoretičnem delu sledi praktična vožnja. Po nakupu ur si izberete učitelja vožnje in se dogovorite o pričetku vožnje po zakonsko predpisanem programu.

6. IZPITNA VOŽNJA PRAKTIČNI DEL
Po uspešno opravljenem praktičnem programu vožnje, se lahko kandidat ob pogoju, da je dopolnil 18 let (velja za B kat.) prijavi na izpitno vožnjo. Cena prijave je 19,94€.

Šola vožnje RELAX Velenje vam nudi storitev – UREDITE VSE NA ENEM MESTU! Na vse zgoraj naštete korake se lahko prijavite in jih plačate v njihovi pisarni in tako prihranite vaš čas. Prav tako vam nudijo različne oblike financiranja (obroki, kredit, leasing).

Za več informacij se obrnite na 041-227-133 ali -> TUKAJ.

Komentiraj /