Nazaj Nazaj na kategorijo Skozi dan
 • Vsebina
 • snake
 • 11
 • Trgovine zaprte ob nedeljah in praznikih   

  Kaj vi menite o predlogu nepovezanega poslanca Andreja Cusa, da bi se trgovine zaprle ob nedeljah? Jaz mislim, da je predlog brezvezen, itak je ze leta 2003 bilo na referendumu izglasovano zaprtje trgovin ob nedeljah in praznikih. In ni dolgo zdrzalo tako. Po dobrih stirih tednih so bile spet odprte. Brezvezen predlog. Naj rajsi skrajsajo cakalne vrste v zdravstvu oz.naredijo dobro zdravstveno reformo.

  06.10.2017 ob 14:50:32
 • snake

   467 Razprave: 15 Komentarji: 161 Član od 07.03.2017
Oddaj komentar spodaj!

komentarji (7)

Velenjcan roddy

roddy

  254

Objavljeno pred 8 dnevi

Kot je včasih bilo. Trgovine ob nedeljah zaprte z eno dežurno trgovino. Enkrat ena, drugič druga in tako naprej. Pa so vsi preživeli!


odgovori
Velenjcan sapramiska

sapramiska

  143

Objavljeno pred 9 dnevi

Ob nedeljah bi lahko bile trgovine zaprte. Na Švedskem bodo uvedli 6 urni delovnik zaradi večje efektivnosti in več časa preživetega doma. Od njih bi se lahko marsikaj naučili.


odgovori
Velenjcan patriot5

patriot5

  34

Objavljeno pred 10 dnevi

Saj ni problem pri trgovinah nedeljsko delo, ampak to, da trgovke nikoli niso doma in tudi nedeljsko delo pri plačilu kar zvodeni v minimalno plačo.
Ne bi mešal hruške in jabolka, ker nekateri poklici so nujni, nekateri pa ne. Lastnikom trgovin bi lahko preprečili izkoriščanja le z omejitvami, ker drugače pač ne gre. Sam pač ne morem primerjati dva zdravnika, ki delata v nedeljo in zaslužita ta vikend več kot trgovka v celem mesecu in naredi v povprečju 50 nadur v mesecu ali tudi več in ji stisnejo tistega minimalca.
Če bi inšpektorji pogledali vse nedovoljene nadure po trgovinah, bi lahko pa tudi vse zaprli, pa jim raje pošiljajo samo druge inšpektorje, ki nimajo z delom nobene veze.


odgovori
Velenjcan marinka11

marinka11

  163

Objavljeno pred 13 dnevi

Ne vem kako kot poslanec v vsem svojem "delu" naštudiraš le to kar so naštudirali že pred leti pa se ni obneslo, kljub referendumu...Toliko je stvari za katere bi se bilo potrebno boriti v tej državi pa se jih politiki še dotaknejo ne...


odgovori
Velenjcan tomaz

tomaz

  50

Objavljeno pred 14 dnevi

Po pravici povedano se mi fučka za trgovce in njihove nedelje. Na prste ene roke lahko naštejem svoje fraj vikende in komu mar za Tomažeka. Tu so še zdravniki, policaji, varnostniki, delavci na črpalkah, čistilci in še in še in še. No pa dejmo vsi biti fraj! V današnjih časih, malo morgen!


odgovori
Velenjcan matejko

matejko

  43

Objavljeno pred 14 dnevi

Volilci smo se že enkrat odločili za zaprtje trgovin ob nedeljah. Nekdo je to ignoriral, zdaj pa spet neka ideja o zaprtju. Kdo koga tu j....!


odgovori
Velenjcan staroselec

staroselec

  53

Objavljeno pred 14 dnevi

Zapiranje trgovin ob praznikih in nedeljah je popolna neumnost. Naj bo plačilo pošteno in rešen problem. Je še veliko drugih poklicev ki delajo ob sobotah in nedeljah.


odgovori
 •  Komentiraj

  Za možnost objave komentarja se prijavite v uporabniške strani.
  Še nimate uporabniškega računa? Enostavno in hitro na slednji povezavi TUKAJ!