Trgovine zaprte ob nedeljah in praznikih

Kaj vi menite o predlogu nepovezanega poslanca Andreja Cusa, da bi se trgovine zaprle ob nedeljah? Jaz mislim, da je predlog brezvezen, itak je ze leta 2003 bilo na referendumu izglasovano zaprtje trgovin ob nedeljah in praznikih. In ni dolgo zdrzalo tako. Po dobrih stirih tednih so bile spet odprte. Brezvezen predlog. Naj rajsi skrajsajo cakalne vrste v zdravstvu oz.naredijo dobro zdravstveno reformo.

Komentarji (7)

 1. Avatar staroselec
  staroselec
  Objavljeno pred 4 meseci

  Zapiranje trgovin ob praznikih in nedeljah je popolna neumnost. Naj bo plačilo pošteno in rešen problem. Je še veliko drugih poklicev ki delajo ob sobotah in nedeljah.

 2. Avatar matejko
  matejko
  Objavljeno pred 4 meseci

  Volilci smo se že enkrat odločili za zaprtje trgovin ob nedeljah. Nekdo je to ignoriral, zdaj pa spet neka ideja o zaprtju. Kdo koga tu j....!

 3. Avatar tomaz
  tomaz
  Objavljeno pred 4 meseci

  Po pravici povedano se mi fučka za trgovce in njihove nedelje. Na prste ene roke lahko naštejem svoje fraj vikende in komu mar za Tomažeka. Tu so še zdravniki, policaji, varnostniki, delavci na črpalkah, čistilci in še in še in še. No pa dejmo vsi biti fraj! V današnjih časih, malo morgen!

 4. Avatar marinka11
  marinka11
  Objavljeno pred 4 meseci

  Ne vem kako kot poslanec v vsem svojem "delu" naštudiraš le to kar so naštudirali že pred leti pa se ni obneslo, kljub referendumu...Toliko je stvari za katere bi se bilo potrebno boriti v tej državi pa se jih politiki še dotaknejo ne...

 5. Avatar patriot5
  patriot5
  Objavljeno pred 4 meseci

  Saj ni problem pri trgovinah nedeljsko delo, ampak to, da trgovke nikoli niso doma in tudi nedeljsko delo pri plačilu kar zvodeni v minimalno plačo.
  Ne bi mešal hruške in jabolka, ker nekateri poklici so nujni, nekateri pa ne. Lastnikom trgovin bi lahko preprečili izkoriščanja le z omejitvami, ker drugače pač ne gre. Sam pač ne morem primerjati dva zdravnika, ki delata v nedeljo in zaslužita ta vikend več kot trgovka v celem mesecu in naredi v povprečju 50 nadur v mesecu ali tudi več in ji stisnejo tistega minimalca.
  Če bi inšpektorji pogledali vse nedovoljene nadure po trgovinah, bi lahko pa tudi vse zaprli, pa jim raje pošiljajo samo druge inšpektorje, ki nimajo z delom nobene veze.

 6. Avatar sapramiska
  sapramiska
  Objavljeno pred 4 meseci

  Ob nedeljah bi lahko bile trgovine zaprte. Na Švedskem bodo uvedli 6 urni delovnik zaradi večje efektivnosti in več časa preživetega doma. Od njih bi se lahko marsikaj naučili.

 7. Avatar roddy
  roddy
  Objavljeno pred 4 meseci

  Kot je včasih bilo. Trgovine ob nedeljah zaprte z eno dežurno trgovino. Enkrat ena, drugič druga in tako naprej. Pa so vsi preživeli!

Komentiraj