Premogovnik Velenje - kako dolgo še?

Ob prebiranju tega članka sem slučajno pomislil, koliko pa sploh še je premoga za izkop v našem rudniku? Se to sploh da oceniti? Šaleška dolina bi se mogla kar dobro pripraviti na tisti dan, ko se bo rudnik zaprl glede na to da je v Velenju skupaj z Gorenjem največja industrija. Pa tudi teš bo v manjših težavah, premog bo potem potrebno uvažati.

Komentarji (5)

 1. Avatar krpan
  krpan
  Objavljeno pred 4 meseci

  Večina premoga, ki ga Teš uporablja je že zdaj uvoženega. Če se prav spomnim so že bile neke afere glede tega.

 2. Avatar roddy
  roddy
  Objavljeno pred 4 meseci

  Po ocenah strokovnjakov naj bi bilo premoga nekje do leta 2048!? Bog vedi kaj in kako bo ko ga več ne bo?

 3. Avatar meister
  meister
  Objavljeno pred 4 meseci

  Ko se rudnik zapre bo z njim odšel tudi en velik, velik del velenjske zgodovine. Kakšne bodo posledice pa lahko samo čakamo in upamo da čim manjše. Če napovedujejo da bo premoga samo do 2048 ali pa recimo 2050, kaj bo s temi, ki se zdaj šolajo za ta poklic? Saj še polovico delovne dobe ne bodo mogli oddelati.

 4. Avatar matejko
  matejko
  Objavljeno pred 4 meseci

  Zdaj se omenja predčasno zaprtje rudnika in Teš- a. To pa zna biti katastrofa za celotno Šaleško dolino.

 5. Avatar joker
  joker
  Objavljeno pred 3 meseci

  Naslednjih deset let bo zagotovo prišlo do zprtja teša in rudnika, kajti to fosilno onesnaževaje naš plnet ubija. Evropa bo poskrbela za to.Bodočnost je v naravnih virih.Ko gre za planet smo mi in naš strah nepomembni. Zadnji čas, Da bi bila katastrofa se ne strinjam, ker bo to normalna evolucija napredka. Seveda se bodo morale mlade generacije temu napredku prilagoditi in ustvarjati nove alternative dela.

Komentiraj