Povožene medvedke

Vse normalne države imajo prehode za živali čez avtocesto, samo pri nas pobira dars milijone za to po*rano avtocesto, ob tem pa še ograje ne morejo urediti, da živali ne pridejo kar tako na avtocesto. Zelo mi je žal za medvede, lahko bi se pa še kaj hujšega zgodilo, človek je v medvedko treščil na izvozu, kaj če bi jo zadel pri 130 na uro? Kdo bi potem odgovarjal, dars? Na avtocesti Zagreb-Split je par komadov teh prehodov za živali, mi pa pljuvajmo po Hrvatih kolikor hočemo, smo za njimi v marsičem. Pa vse skupaj mi smrdi po nekem naklepu lovcev, saj so vedeli, da bo medvedka iskala mladičke, lahko bi jih prestavili v gozd in jih tam pustili, tako bi vsaj medvedko prišparali. Lovcem itak prihaja, ko vidijo priložnost, da streljajo vse povprek na karkoli se premakne v gozdu, gamad zahojena.

Komentarji (5)

 1. Avatar paisan
  paisan
  Objavljeno 12.07.2017 ob 13:41:18

  Nekdo bo rekel to je normalno, krog ubijanja mora biti, saj je preveč živali...Kaj je normalno? Normalno je to, da se živali med seboj pobijajo to je pač narava in tako mora biti, ni pa normalno, da zaradi nas umirajo. Že tako jim krčimo življenjski prostor iz dneva v dan, zapomnite si oni so bili pred nami tukaj in tudi za nami bodo ostali.

 2. Avatar frenk1
  frenk1
  Objavljeno 12.07.2017 ob 13:48:14

  Krpan, tu ti pa res ne morem dati popolnoma prav. Pri nas namreč teren zelo razgiban. Veliko je podhodov, nadvozov, skratka prehodov za živali je kar dovolj. Toda žival je žival, sploh pa medved. Tudi tik ob prehodu se bo spravil nad ograjo. Hrvati nimajo nič boljše situacije, le manj medvedov, posledično manj tovrstnih nesreč.

  Lovci? To je pa vrsta ljudi, ki se ima za nekaj več. Od tod tudi želja po oborožitvi, in želja po nad moči. Pa čeprav le nad moč nad živaljo. Višje od tega so le še policisti in oboroženi varnostniki. Skratka gre le za legalno posest, in morebitno uporabo orožja.

  Po Evropi niso avto ceste povsod ograjene. Dogajajo se podobne nesreče. Ljudje si pač preveč lastimo ta ubogi planet. Težko ga delimo z drugimi bitji. Preveč se množimo....

 3. Avatar filter_
  filter_
  Objavljeno 13.07.2017 ob 00:12:16

  Kot država res sebično zaostajamo z razvojem na marsikaterem področju, na oblasti pa žal le pohlepni, potrebni kraje samemu sebi lepega, mirnega življenja, ampak v tem primeru, se bolj strinjam s @frenk1.

 4. Avatar tovaris
  tovaris
  Objavljeno 13.07.2017 ob 18:30:09

  Že srna na cesti lahko povzroči hudo prometno nesrečo, kaj šele medved. Zelo nevarno.

 5. Avatar jurchek
  jurchek
  Objavljeno 15.07.2017 ob 12:06:50

  Ograje naj povečajo na območjih, kjer obstaja nevarnost za kaj takega. Lovci tako vedo kje se nahaja največ živali. Si pa nočem predstavljati medveda pred mano na cesti.

Komentiraj